Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii se TEM de ce e mai rău din cauza trecerii contribuțiilor CAS la angajați: La ce se așteaptă de la 1 ianuarie 2018

steag drapel tricolor

Trecerea contribuţiilor CAS şi CASS în sarcina angajaţilor de la 1 ianuarie 2018 reprezintă principalul motiv pentru care 76% dintre angajaţi se aşteaptă la o scădere a salariilor nete, potrivit unui sondaj efectuat de portalul Undelucram.ro.

Astfel, majoritatea angajaţilor sunt de părere că nu vor fi ajutaţi de companii să recupereze diminuarea estimată de 14% a salariului net.

Citește și: Ministrul Transporturilor continuă SARABANDA demiterilor la CFR: Felix Stroe a luat decizia BOMBĂ după o călătorie cu trenul

”Întrebaţi dacă se aşteaptă ca angajatorii să modifice salariul brut în aşa fel încât salariul net să nu fie afectat, 76% dintre participanţii la sondaj au răspuns negativ. În general, bărbaţii sunt mai optimişti în această privinţă (68% dintre ei nu se aşteaptă la mărirea salariului brut) decât femeile (86%)”, se arată în studiu, conform News.ro.

Totodată, 54% dintre respondenţi consideră că măsurile anunţate de guvern nu vor fi implementate de la începutul anului viitor. În cazul în care ar face abstracţie de trecerea contribuţiilor în sarcina lor, 59,3% dintre respondenţi au răspuns că aşteaptă o creştere minoră a salariului, de până la 5%.

Citește și: Situație alarmantă la CE Oltenia: Zeci de angajați au intrat în GREVA FOAMEI! Ce nemulțumiri au aceștia

”În ceea ce priveşte creşterea salariilor, 14% dintre angajaţi aşteaptă o creştere a salariului cuprinsă între 16-25 procente, 7.7% consideră că salariul li s-ar putea mări cu 11 şi 15 procente, în timp ce 19% dintre respondenţii sondajului se aşteaptă la o creştere salarială cuprinsă între 6 şi 10 procente”, se arată în comunicat.

În privinţa creşterii salariilor, femeile sunt mai optimiste: 25% din respondente sunt de părere că vor primi un salariu mai mare cu peste 16%, în timp ce doar 11% din bărbaţi au aşteptări la acest nivel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.