Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii se vor angaja mai greu în Canada

canada



Obiectivul reformei este de a reda programului de angajare a lucrătorilor străini scopul său iniţial, respectiv acela de a fi o resursă limitată ce poate fi folosită ca ultimă soluţie de către angajatorii care nu găsesc pe plan local canadieni calificaţi pentru posturile vacante, a explicat ministrul muncii, Jason Kenney.

Noile norme prevăd în principal că durata maximă de sejur a unui lucrător străin temporar în Canada este diminuată de la 4 la 2 ani, iar societăţile care au mai mult de zece angajaţi nu vor avea dreptul să aibă mai mult de 10% din forţa lor de muncă cu venituri mici provenită din alte ţări. În plus, posturile slab remunerate sau care necesită competenţe limitate, precum comerţul cu amănuntul sau hoteluri şi restaurante, nu vor putea fi oferite lucrătorilor străini în regiunile unde rata şomajului este mai mare de 6%, cum este de altfel cazul celor mai multe dintre marile oraşe canadiene. Anterior fusese deja impus un moratoriu asupra angajării străinilor în sectorul de hoteluri şi restaurante.

Aşadar, prin astfel de măsuri guvernul de la Ottawa încearcă să stimuleze angajarea tinerilor canadieni, afectaţi de şomaj în mai mare măsură decât cei din categoriile de vârstă superioare. Noile norme nu se aplică însă în cazul lucrătorilor sezonieri în agricultură şi nici activităţilor de îngrijire la domiciliu.

Decizia urmează numeroaselor plângeri ale cetăţenilor canadieni, cărora li s-a refuzat angajarea în transporturi, în restaurantele McDonald's sau chiar în marile bănci, în locul lor fiind preferaţi străinii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.