Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii și maghiarii colaborează exemplar: 'Anul trecut am bătut recordul de schimburi comerciale!'

Food Navigator
europa est austria italia ungaria romania bosnia polonia slovacia

Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, anunţă schimburi comerciale la un nivel record înregistrate anul trecut între România şi Ungaria, el subliniind că, pentru ţara sa, România a devenit a treia piaţă de export.

”Pentru noi, dezvoltarea continuă a colaborării cu România este o prioritate strategică foarte importantă. Acest lucru are multe cauze, doresc să subliniez doar două. În primul rând, comunitatea maghiară care trăieşte în ţară, care ne leagă, şi suntem mândri de faptul că comunitatea maghiară din România, prin reprezentarea politică, poate contribui la performanţa României. Al doilea aspect, a doua cauză este faptul că colaborarea economică româno-maghiară este în continuă dezvoltare. Anul trecut am bătut recordul de schimburi comerciale, schimburile comerciale au depăşit 12 miliarde de euro şi astfel a treia cea mai importantă piaţă de export pentru Ungaria este România”, a declarat marţi, la Bucureşti, Péter Szijjártó.

Context

Afirmaţia a fost făcută în contextul în care oficialul ungar se află la Bucureşti, unde a semnat, împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, un acord între Guvernul României şi Guvernul Ungariei privind stabilirea conexiunii Drumului Expres Salonta şi Békéscsaba-Méhkerék.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.