Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii sunt lăudați în Spania

romani-in-spania


Potrivit Institutului de statistică din La Rioja, la 1 ianuarie 2014 aici locuiau 11.920 de români, formând cel mai numeros colectiv de străini şi reprezentând 29,9% dintre aceştia. 
Cei doi demnitari au discutat despre situaţia românilor din regiune. 'Cunoaştem astfel evoluţia şi prezentul ţării din care provin cei mai mulţi străini din regiunea noastră, precum şi nevoile lor imediate', a subliniat Sanz.
Din acest punct de vedere, unul dintre aspectele cheie este accesul românilor în sistemul de învăţământ din regiune: 1.652 de elevi români sunt înscrişi în diferite clase, iar patru profesori aleşi de Ministerul român al Educaţiei predau limba română în 22 de săli de clasă (în cadrul proiectului de predare a limbii, culturii şi civilizaţiei româneşti).
Pe de altă parte, între România şi regiunea La Rioja există relaţii comerciale bine dezvoltate. 51 de companii spaniole din regiune şi-au vândut anul trecut produsele în România. La Rioja a avut exporturi de 4,9 milioane de euro (materii prime, produse industriale şi echipamente, componente şi accesorii pentru industria automobilistică) în România. Numai în primul trimestru al anului, 27 de companii au exportat în România bunuri în valoare de 1,25 milioane de euro.
De cealaltă parte, în 2013, La Rioja a cumpărat bunuri din România în valoare de 5,28 milioane de euro, mai ales produse siderurgice şi echipamente specifice, precum şi accesorii pentru automobile

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.