Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii își vor putea monitoriza locuința prin intermediul telefonului

Orange a lansat în teste, miercuri, aplicatia Smart Home, prin care locuintele pot fi monitorizate si controlate de la distanta prin intermediul telefoanelor mobile, a anuntat operatorul de telefonie mobila.

Testele vor dura doua luni, la acestea urmând sa participe 50 de voluntari, care se pot înscrie pe site-ul Orange.

"Evolutia tot mai rapida a tehnologiei ne apropie din ce în ce mai mult de momentul în care telefonul va deveni practic telecomanda vietii noastre. Pe lânga toate echipamentele si gadgeturile de care ne folosim acasa, inovatiile din ultimii ani ne ajuta sa avem un control mai bun al casei noastre, prin intermediul telefonului mobil, oricând avem nevoie si oriunde ne aflam, pentru a ne bucura de o viata mai confortabila si mai sigura si pentru a consuma mai putina energie", a declarat, potrivit Mediafax, Julien Ducarroz, directorul comercial al Orange România.

Solutia Orange Smart Home include sase tipuri de senzori - senzor de fum, senzor de miscare, senzor de inundatie, senzor pentru usa/ fereastra, priza inteligenta si camera Wi-Fi - conectati la un dispozitiv central. Toate dispozitivele sunt fara fir si usor de instalat.

Supravegherea si controlarea de la distanta a locuintei se vor putea face pe telefon sau tableta, prin aplicatia Orange Smart Home, disponibila pentru Android si iOS, sau pe PC, prin intermediul unei platforme online.

"În functie de propriile nevoi, clientii vor putea programa echipamentele pentru diferite actiuni si scenarii. De exemplu, utilizatorii vor putea alege ca la activarea senzorului de miscare sa primeasca alerte prin SMS sau e-mail, dar si sa se declanseze înregistrarea video, cu ajutorul camerei Wi-Fi", mai arata Orange.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.