Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românul care lupta împotriva Rusiei în Ucraina a murit / Efectua misiuni de extracție a răniților din regiunea Harkov de pe linia frontului

tvr info
stoica ovidiu anton

A murit Stoica Ovidiu Anton, românul care lupta împotriva Rusiei în Ucraina. Efectua misiuni de extracție a răniților din regiunea Harkov de pe linia frontului. Stoica Ovidiu Anton, un român care făcea parte din ”Fight for Ukraina Internațional Legion”, o unitate militară a Forțelor de Apărare Teritorială a Ucrainei compusă din voluntari străini, a decedat într-o zonă a frontului în regiunea Harkov, a anunțat Petre Gabor, președintele Asociației Voluntari Fără Frontiere din Mureș.

Povestea lui Stoica Ovidiu Anton este una a devotamentului și compasiunii. La începutul războiului din Ucraina, el s-a oferit voluntar pentru câteva luni în vama Isaccea. Acolo a fost martor la suferința și nevoile celor afectați de conflicte, iar această experiență l-a determinat să acționeze mai hotărât. Astfel, a luat decizia curajoasă de a se alătura legiunii străine din Ucraina.

”Ne luăm rămas bun de-la Stoica Ovidiu Anton  care lupta în Ucraina (Fight for Ukraina Internațional Legion) efectua misiuni de extracție a răniților din regiunea Harkov de-pe linia frontului, din păcate misiunea lui pe acest pământ s-a încheiat în cursul unei misiuni de evacuare a răniților de noaptea trecută, la începutul războiului a făcut voluntariat în vama Isaccea pentru câteva luni când a văzut în ce stare ajung unele persoane din zonele de conflict a hotărât că poate face mai mult decât atât și a luat hotărârea să se înroleze în legiunea străină din Ucraina, mulțumită sacrificiului suprem pe care la făcut mulți răniți au primit o a doua șansă, să-i fie drumul lin și să ne ierte Dumnezeu pe toți” a scris Petre Gabor, președintele Asociației Voluntari Fără Frontiere din Mureș.

În acest moment în Ucraina sunt cel mult 50 de români înrolați în Forțele Armate ale Ucrainei și cam tot la fel de mulți moldoveni. Nu toți dintre aceștia sunt în prima linie, potrivit comandantului Grupului de Luptă Getica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.