Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romanul "The Testaments", continuarea "Poveștii slujitoarei", va fi adaptat pentru micile ecrane

mediafax.ro
film

Noul roman al celebrei scriitoare canadiene Margaret Atwood, "The Testaments", care va fi lansat pe 10 septembrie, va fi adaptat pentru micile ecrane în urma unei colaborări între platforma online Hulu și studiourile Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), potrivit people.com, potrivit Mediafax.

Publicația Time a dezvăluit recent că platforma Hulu și compania de producție MGM colaborează pentru a aduce pe micile ecrane o adaptare a următorului roman al scriitoarei Margaret Atwood, "The Testaments".

Deși producătorul serialului "Povestea slujitoarei", Bruce Miller, a fost implicat în discuțiile privind dezvoltarea noii serii, nu este încă cert dacă "The Testaments" va fi sau nu un proiect separat de cel existent. Cu toate acestea, mai multe întâmplări din viitorul distopic imaginat de Atwood vor fi adaptate pentru micile ecrane.

Romanul "The Handmaid's Tale" a fost recompensat cu premiul Man Booker şi a fost vândut în peste opt milioane de copii doar în limba engleză. În limba română au apărut două traduceri, una la Corint, în 2006, cu titlul "Povestea cameristei", şi una la Art, în 2016, "Povestea slujitoarei".

Romanul "Povestea slujitoarei" prezintă coșmarul unei Americi transformate într-o societate totalitară, unde femeile fertile sunt sclave sexuale, iar serialul inspirat de acest volum a devenit repede o parabolă a orientării politicii spre dreapta și a abuzurilor sexuale, în epoca #MeToo.

Noul roman al autoarei - deja inclus pe lista scurtă de nominalizări la premiul Man Booker pe 2019 - prezintă fapte care s-au petrecut la mai bine de 15 ani de la sfârșitul ambiguu al primului volumului.

Romanul este o colecție de "testamente", unul fiind scris din perspectiva mătușii Lydia, "Fondator" al Republicii Gilead, prezentată cititorilor cu trăsături total diferite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.