Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea de mărci poştale Crăciun 2021

Romfilatelia.ro
romfilatelia timbru

Romfilatelia a introdus vineri emisiunea de mărci poștale Crăciun 2021, care are ca sursă a imaginilor reproducerea unor icoane de la Biserica „Bucur Ciobanul” din București: Nașterea Domnului și Maica Domnului.

Cele două icoane au aparținut catapetesmei bisericii pictată în anii 1704 și 1705 de un Pictor iconar pe nume Ioan, conform basilica.ro.

Blocul de colecție, inserat în mapa filatelică, adaugă la grafica produsului a doua icoană a Maicii Domnului datând din anul 1704 și dăruită bisericii în anul 1938, cu ocazia redeschiderii și resfințirii bisericii la sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul.

Emisiunea este formată dintr-un timbru, cu valoarea nominală de 2,60 lei, o coliță dantelată, cu valoarea timbrului de 31,50 lei, un plic „prima zi a emisiunii” și un bloc filatelic de colecție inserat într-o mapă filatelică specială.

Romfilatelia a mulţumit Patriarhului Daniel, Arhiepiscopiei Bucureștilor, Mănăstirii Radu Vodă și Bisericii „Bucur Ciobanul” din București pentru sprijinul documentar acordat la realizarea emisiunii de mărci poștale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.