Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea de mărci poştale 'Raţe şi gâşte sălbatice'

Romfilatelia.ro
romfilatelia timbru

Romfilatelia introduce de joi în circulaţie emisiunea de mărci poştale "Raţe şi gâşte sălbatice", potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

Emisiunea este alcătuită din patru mărci poştale, o coliţă dantelată, un plic "prima zi" şi un set de cărţi poştale maxime pentru pasionaţii de maximafilie.

Reprezentată pe timbrul cu valoarea nominală de 2 lei, raţa roşie (Aythya nyroca) este o specie migratoare, ce iernează, de obicei, în sudul Europei şi sud-estul Asiei. Ochii masculului sunt de culoare deschisă, în contrast cu penajul.

Gâsca canadiană (Branta canadensis), ilustrată pe timbrul cu valoare nominală de 4 lei, este o specie nativă în America de Nord şi iernează în sudul Americii de Nord, inclusiv Mexic. Este o specie de gâscă de dimensiuni mari, cu gâtul lung, ciocul masiv şi picioare mari, care se evidenţiază printr-o pată albă pe bărbie.

Eiderul (Somateria mollissima), redat pe timbrul cu valoarea nominală de 10 lei, este o raţă marină, din familia Anatidelor, care trăieşte în ţările nordice. Masculul are penajul alb-negru şi ceafa verde, iar femela este de culoare brună.

Raţa de pădure (Aix sponsa), reprezentată pe timbrul cu valoarea nominală de 16 lei, este o raţă de dimensiuni mici, răspândită în America de Nord şi Mexic. În Europa reprezintă o specie străină, invazivă.

Gâsca lui Magellan (Chloephaga picta), redată pe coliţa dantelată, având timbrul cu valoarea nominală de 32 de lei, face parte din genul Chloephaga, care cuprinde un grup mic de cinci specii de gâşte sud americane, cu cioc mic şi un penaj frumos colorat.

Ilustrată pe plicul "prima zi", gâsca de vară (Anser anser) este cea mai mare specie din ţară, cu o greutate de până la patru kilograme. Din această specie provine şi gâsca domestică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.