Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romii din Italia vor sa il opreasca pe Salvini!

www.stiripesurse.ro
tigani, romi
S-a născut Mistipè, primul partid de romi, pentru a combate ura și discriminarea împotriva acestora. Liderul partidului, Giulia Di Rocco, a declarat pentru Giornale.it: „Ne-am săturat să nu ne putem apăra în fața celor care fac propagandă la TV și invocă buldozere împotriva noastră”

Fondatoarele sunt Giulia Di Rocco, asistentă juridică în vârstă de 44 de ani din Pratola Peligna, și alte două femei de origine romă, Virginia Morello și Concetta Sarachella, stilistă din Molise. Împreună au fondat Mistipé, un grup care vrea să reprezinte romii în Parlamentul italian. Au ca simbol o roată roșie pe un fundal albastru și verde, inspirat de steagul romilor, și un program.

Există aproximativ 180 de mii de romi italieni care își exprimă votul la fiecare scrutin. „Dar partidul nostru nu este deschis doar lor – explică Di Rocco la Giornale.it – ​​toți oamenii care cred în luptele noastre se pot alătura”. „De doi ani încoace, la televizor am auzit doar discursuri de ură față de romi de la politicieni de dreapta, precum Matteo Salvini, și până acum nu am putut să ne apărăm împotriva acuzațiilor lor, motiv pentru care am decis să intrăm în politică ”, spune președinta partidului. Sursa GazetaRomaneasca

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.