DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Rompetrol va dona carburanţi autorităţilor din Republica Moldova, în lupta împotriva răspândirii virusului COVID-19

kmgi rompetrol

KMG International, prin subsidiara Rompetrol Moldova, va dona 6.500 litri de combustibil autorităţilor locale din Chişinău, Soroca, Hânceşti, Bălţi şi Ungheni, potrivit unui comunicat al companiei.

Scopul acţiunii este acela de a susţine eforturile în combaterea răspândirii virusului COVID-19, potrivit Agerpres.ro.

"A venit timpul să dăm dovadă de solidaritate şi să susţinem eforturile autorităţilor în lupta împotriva pandemiei cauzate de noul tip de coronavirus, COVID-19. În situaţia creată, este foarte important să sprijinim medicii şi personalul medical, care lucrează fără încetare şi salvează vieţile oamenilor. Le mulţumesc colegilor care lucrează sub brandul Rompetrol pentru profesionalism şi pentru toate măsurile luate în vederea protejării angajaţilor şi a clienţilor, dar şi pentru livrarea combustibilului fără întreruperi şi în cele mai sigure condiţii", a declarat Askar Zhaparov, directorul general al Rompetrol Moldova.

Citește și: Dr Alexandru Rafila: Probabil spre sfârștiul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic!

Carburantul va fi alocat regiilor municipale direct responsabile şi implicate în dezinfectarea locurilor publice, livrarea şi asigurarea produselor şi echipamentelor medicale, dar şi în transferul cadrelor medicale către spitale şi locurile de odihnă.

Toate companiile care fac parte din Grupul KMG International, inclusiv Rompetrol Moldova, şi-au activat recent planul de gestionare a situaţiilor de criză privind operaţiunile şi activităţiile Grupului din toată regiunea Mării Negre. Acesta respectă toate recomandările şi deciziile adoptate de autorităţile locale şi centrale.

La începutul lunii februarie, în contextul răspândirii noului tip de coronavirus, companiile din cadrul Grupului KMG International, printre care şi Rompetrol Moldova, au implementat o serie de măsuri pentru a proteja angajaţii, clienţii şi spaţiul de lucru (clădiri administrative, depozite, staţii de carburanţi). La nivel sediului central s-a introdus un program de lucru flexibil pentru angajaţi, precum şi posibilitatea de a lucra de acasă, dar şi alte măsuri specifice precum limitarea/anularea deplasărilor în interes de serviciu, reintegrarea la întoarcerea dintr-o călătorie în afara ţării (lucrul de la domiciliu pentru cel puţin 7 zile de la întoarcerea din zone neafectate şi 14 zile de la întoarcerea din zone afectate) sau limitarea şedinţelor (prezenţă fizică de maximum 7 persoane).

Citește și: Atac furibund al lui Rareș Bogdan: Speculanților, blestemaților, vreți să vă cumpărați masini noi si elicoptere cu prețul vieții unor copii bolnavi de cancer?

În acelaşi timp, compania a luat toate măsurile necesare pentru a reduce la minim riscurile legate de eventuale întreruperi în furnizarea de produse şi carburanţi către benzinării şi clienţii corporativi.

Cu privire la spaţiile de lucru, s-au luat măsuri suplimentare pentru creşterea acţiunilor de igienizare a spaţiilor comune (igienizarea/dezinfectarea suprafeţelor directe de contact din oră în oră, curăţarea/spălarea pardoselii de cel puţin de patru ori pe zi), dotarea cu materiale (dezinfectanţi, măşti, mănuşi), informarea angajaţilor cu privire la sporirea măsurilor de igienă, conduită şi prevenţie.

Din grija pentru sănătatea şi siguranţa angajaţilor şi clienţilor, au fost suplimentate stocurile de materiale/consumabile specifice (dezinfectanţi, şerveţele umede, etc). În acelaşi timp, s-au luat măsuri precum păstrarea unei distanţe între clienţi de cel puţin un metru sau de fluidizare a traficului auto la staţiile de carburanţi.

Citește și: Klaus Iohannis anunță: Dorim să venim cu măsuri de sprijin!

Rompetrol Moldova îşi încurajează clienţii să respecte toate indicaţiile personalului de la benzinării şi să respecte măsurile adoptate pentru prevenirea răspândirii COVID-19. De asemenea, compania recomandă clienţilor să alimenteze cu ajutorul cardului "Card Rompetrol", pentru a plăti direct la pompă şi, astfel, să poată reduce interacţiunea în staţii.

Rompetrol Moldova este unul din cei mai mari importatori de combusibil din Republica Moldova. Compania face parte din Grupul KMG International, deţinut de compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan, KazMunayGas. Rompetrol Moldova a creat peste 1.000 de locuri de muncă în cei 17 ani de existenţă pe piaţa locală. La ora actuală, compania operează o reţea alcătuită din 89 de staţii de carburanţi, amplasate în toată ţara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.