Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ron DeSantis îl depășește pe Trump în rândul republicanilor, într-un nou sondaj de opinie

ABC News
Ron DeSantis Donald Trump

"Republicanii și independenții conservatori doresc din ce în ce mai mult Trumpism fără Trump".

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, îl devansează pe fostul președinte Donald Trump cu 23 de puncte în rândul republicanilor într-un sondaj pentru alegerile primare prezidențiale republicane, publicat marți.

Sondajul USA Today-Suffolk University a constatat că 56% dintre alegătorii republicani și cei care au înclinații republicane îl preferă pe DeSantis, în timp ce doar 33% l-ar susține pe Trump. Mai mult de 60 % au declarat că doresc un candidat care să continue politicile lui Trump, dar care să nu fie Trump, în timp ce 31 % doresc ca fostul președinte să candideze.

"Republicanii și independenții conservatori doresc din ce în ce mai mult Trumpism fără Trump", a declarat David Paleologos, directorul Centrului de cercetare politică de la Universitatea Suffolk, informează thehill.com.

Trump a devenit luna trecută primul candidat important care a intrat în cursa pentru Casa Albă în 2024, dar unele semne au indicat că influența sa asupra Partidului Republican ar putea slăbi.

El a primit reproșuri din partea membrilor propriului său partid pentru performanța dezamăgitoare a Partidului Republican în alegerile de la jumătatea mandatului. Mulți dintre candidații pe care i-a susținut în curse cheie au pierdut după ce și-au învins adversarii primari care erau văzuți ca fiind mai ușor de ales, dar mai puțin loiali lui Trump.

Trump a primit, de asemenea, reacții negative din partea unor republicani în legătură cu cina sa cu rapperul Ye, cunoscut anterior ca Kanye West.

De asemenea, sondajul a constatat că ratingul favorabil lui Trump în rândul republicanilor a scăzut de la 75% în octombrie la 64% în decembrie. Ratingul său nefavorabil a crescut, de asemenea, de la 18 % la 23 % în această perioadă.

Potrivit sondajelor, președintele Biden conduce într-o ipotetică confruntare față în față cu Trump, cu 47% la 40%. DeSantis l-a condus pe Biden în sondaj cu aproximativ 4 puncte, 47% la 43%.

Aproape două treimi dintre alegătorii GOP și cei care se orientează spre GOP doresc ca DeSantis să candideze la președinție în 2024, în timp ce doar 24 % nu doresc acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.