Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ronald Gavril e încrezător: 'Nu pot să ies din ring fără centura de campion mondial'

www.agerpres.ro

Boxerul român Ronald Gavril a declarat nu va ieși din ring la meciul cu americanul David Benavidez fără centura de campion mondial WBC la categoria supermijlocie, în data de 8 septembrie, la Las Vegas.

"A fost un drum extraordinar până în acest punct, în care lupt pentru titlul mondial. Am o echipă nemaipomenită în spatele meu, care mă împinge în fiecare zi să dau totul, să învăț din greșeli și să îmi perfecționez tehnica. Aceste valori m-au adus aici și sunt recunoscător pentru această oportunitate extraordinară. Voi da tot ce pot, pentru că nu pot ieși din ring fără centura de campion mondial'', a spus Gavril, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Adversarul lui ''The Thrill'' Gavril în lupta pentru titlul mondial vacant WBC, americanul David Benavidez, în vârstă de doar 20 de ani, are 18 victorii din tot atâtea meciuri susținute la profesioniști, 17 prin KO. El ar putea deveni cel mai tânăr campion mondial din istorie al categoriei și cel mai tânăr campion mondial la zi.

Citește și: Azarenka riscă să rateze US Open din cauza luptei pentru custodia copilului său

Gavril (18 victorii și o înfrângere, 14 KO) dorește să păstreze titlul WBC la supermijlocie în cadrul Mayweather Promotions, după ce a fost lăsat liber de colegul său Badou Jack.

"Această oportunitate înseamnă totul pentru mine. Muncesc pentru ea de când eram copil și am ajuns în acest moment, în care sunt pregătit să iau centura. Suntem aproape și aștept cu nerăbdare data de 8 septembrie. Câștigarea titlului mondial ar fi ceva extraordinar, dar oportunitatea de a deveni cel mai tânăr campion din acest sport este o realizare majoră și cel mai important din viața mea de până acum. Am un adversar puternic în fața mea și știu că tratează această ocazie la fel de serios ca și mine. Lucrez de două luni și jumătate pentru acest meci și nu îmi desconsider adversarul'', a declarat Benavidez.

Promotorul americanului, Sampson Lewkowicz, a reamintit că în noiembrie 2015 afirmase că David Benavidez va fi cel mai tânăr campion mondial in istoria categoriei supermijlocii.

"Nu am ales noi adversarul. A fost primul disponibil după retragerea lui Anthony Dirrell. Ne așteptăm la artificii. Așteptăm nașterea unui nou superstar. Cel mai important lucru este să determinăm în care rundă Gavril va fi făcut KO, deoarece cred că încercăm să comparăm un avion cu reacție cu un elicopter. Mă aștept la o prestație spectaculoasă din partea lui Benavidez, care va fi noul star din box și va rămâne așa până când se va retrage", a subliniat Sampson Lewkowicz.

De partea cealaltă, președintele executiv al companiei Mayweather Promotions, Leonard Ellerbe, a menționat că ''Gavril s-a dovedit a fi un boxer dur, care are o serie lungă de victorii, dintre care ultimele patru prin KO tehnic''.

Gavril, originar din Bacău, a câștigat 165 de meciuri la amatori și a făcut parte din lotul național înainte de a deveni profesionist în 2011 și a se muta la Las Vegas, unde a intrat în Mayweather Boxing Club. Gavril (31 ani) a câștigat primele sale 11 meciuri la profesioniști, înainte de a înregistra singura înfrângere, în fața veteranului Elvin Ayala. De atunci, Gavril a reușit șapte victorii consecutive, cea mai recentă cu Decarlo Perez, în aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.