Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rosen Plevneliev şi-a exprimat sprijinul pentru aderarea Macedoniei de Nord şi a Albaniei la Uniunea Europeană

serbia macedonia grecia albania bosnia, croatia bulgaria

Preşedintele bulgar Rosen Plevneliev şi-a exprimat luni sprijinul pentru aderarea Macedoniei de Nord şi a Albaniei la Uniunea Europeană şi a criticat poziţia omologului francez Emmanuel Macron, care încearcă să blocheze începerea negocierilor de aderare a celor două ţări la blocul comunitar, transmite novinite.com potrivit Agerpres.

"Întotdeauna mi-am exprimat opoziţia când state membre ale UE, în acest caz Franţa, din motive politice interne blochează extinderea Uniunii şi alte proiecte de interes comun. Cunoaştem cu toţi importanţa invitării acum a Macedoniei de Nord şi a Albaniei. Într-o perioadă în care există o foarte puternică ciocnire geopolitică în Balcani, Uniunea Europeană trebuie să-şi arate puterea şi rezistenţa'', a spus Rosen Plevneliev.

Şeful statului bulgar a reamintit că şi ţara sa a fost victima unei astfel de politici, însă din partea Olandei.

Potrivit AFP, diplomaţi europeni au anunţat vineri că mai multe ţări, printre care Franţa, blochează începerea negocierilor de aderare a Albaniei şi a Macedoniei de Nord la UE.

Macedonia de Nord spera la deschiderea negocierilor cu ocazia reuniunii Consiliului Afaceri Generale (CAG), ce are loc marţi, dar Parisul consideră că "această ţară nu îndeplineşte condiţiile necesare".

În cazul Albaniei, în afară de Franţa se mai opun trei ţări - Danemarca, Olanda şi Spania, potrivit unor surse diplomatice de la Bruxelles.

Uniunea Europeană a decis deja de două ori să amâne începerea negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord şi Albania, iar oficialităţi de la Skopje au avertizat deja că cetăţenii nord-macedoneni nu vor accepta pe termen nedefinit să fie respinşi, în condiţiile în care ţara lor pune în aplicare reforme semnificative cerute de Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.