Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rovana Plumb, anunț incredibil: Vom putea să dăm în trafic în ceea ce priveşte autostrăzile 180 de kilometri

Inquam Photos / Octav Ganea
rovana plumb

Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, anunță că în cursul acestui an 180 de kilometri de autostradă vor putea fi daţi în trafic. Precizarile au fost facute la dezbaterile din comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului asupra proiectului de buget al MT pentru 2019.

"Pentru anul 2019, vom putea să dăm în trafic în ceea ce priveşte autostrăzile 180 de kilometri. Până în momentul de faţă în România avem 807 kilometri de autostradă în trafic. Deci, pentru 2019 am prognozat următoarele autostrăzi care pot fi finalizate ca şi tronsoane: Lugoj-Deva, loturile 3 şi 4 - 43 de km, o secţiune de încă 4 kilometri, Autostrada Sebeş - Turda, loturile 1 şi 2 - 41 km, Ogra - Câmpia Turzii, între Iernut şi Cheţani - 17,9 km, un alt lot între Cheţani şi Câmpia Turzii, de 15,69 de km, Suplacu de Barcău - Biharia - Borş, care-i componentă a Autostrăzii Transilvania - 5,35 km", a spus Rovana Plumb, potrivit Agerpres.

De asemenea, se va da în trafic Centura municipiului Bacău, de 16 km, Drumul expres Craiova - Piteşti tronsoanele 1 şi 2, de 27,35 de km în total.

"Din autostrada Comarnic - Braşov, sectorul Râşnov-Cristian, avem un drum de legătură cu Braşovul de 10 km. În total, aceştia fac 180 de km", a precizat ea.

Citeste si Cioloș își asumă 'fără rezerve' susținerea 'totală' a Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de șef al Parchetului European: Voi face tot ce stă în puterea mea

Potrivit ministrului interimar, toate aceste proiecte sunt finanţate din fonduri europene, cu excepţia drumului de legătură pentru Braşov, care este finanţat de la bugetul de stat.

"Sunt foarte multe de spus în domeniul transporturilor. Important este că avem o alocare foarte mare investiţională de peste 7 miliarde de lei, care reprezintă 60% din totalul bugetului alocat domeniului transporturilor", a adăugat Plumb.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.