Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rovana Plumb, vești pentru studenți și cercetători: 'Există 155 de milioane de euro'

Inquam Photos / Octav Ganea
rovana plumb

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat, marţi, la Bacău, că se încearcă încurajarea studenţilor din familii defavorizate și a cercetătorilor prin intermediul unor burse lunare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Rovana Plumb a spus că este deschisă la dialog şi că speră să poată ajuta în special Educaţia, mai ales că există fonduri europene speciale pentru încurajarea acestui domeniu.

„Există 155 de milioane de euro. Se referă la nevoia de adaptare a curriculei din învăţământul superior la nevoile pieţei. Acordăm burse studenţilor din familii defavorizate pentru a reduce abandonul şcolar şi pentru a le dezvolta aptitudini de antreprenoriat. Burse pe 18 luni de câte 300 de lei pe fiecare lună. Mai avem o bursă în antreprenoriat şi pentru cercetători, pe 12 luni, acelor studenţi care îşi pregătesc licenţa sau un curs de master sau doctorat 400 de euro pe lună şi pentru cercetători de 600 de euro pe lună, să asigurăm o creştere inteligentă, prin inovarea sustenabilă a României. Factorul educaţional e cel mai important”, a declarant Rovana Plumb, într-o conferință de presă, la Bacău.

ALERTĂ - Fostul principe Nicolae, victima unui accident în Capitală

La rândul său, Corina Creţu, comisarul european pentru Politică Regională, a spus că bugetul european pentru tineret va creşte în mod considerabil.

„Am insistat mereu pe lângă colegii comisari europeni ca bugetele pentru drumuri să fie consistente. E adevărat că, de multe ori, absorbţia lasă de dorit. În cadrul politicii de coeziune, vestea bună e că România va beneficia de fonduri mari. Cred că mai important e bugetul de care poate beneficia tineretul. Pentru prima oară, acest buget creşte la nivel european. Avem multe provocări, dar cred că tineretul va beneficia. De la 15 miliarde de euro, bugetul va ajunge la 30 de miliarde”, a explicat comisarul european pentru Politică Regională.

Corina Creţu şi Rovana Plumb au susţinut marţi, la Bacău, o conferinţă legată de viitorul Europei şi absorbţia de fonduri europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.