Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rovana Plumb, declarații controversate după audierea din Parlament: 'Sunt o susţinătoare a Legilor Justiţiei'

Inquam Photos / Octav Ganea
rovana plumb

Ministrul propus pentru portofoliul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat, luni, la finalul audierilor din comisiile reunite ale Parlamentului, că este o susţinătoare a Legilor justiţiei şi că acestea trebuie să fie în concordanţă cu deciziile Curţii Constituţionale, informează agerpres.ro

"Sunt convinsă că principalul nostru obiectiv trebuie să rămână, şi mă refer aici la tot ceea ce înseamnă români pentru România, ca pentru următoarea perioadă de programare, începând cu 2020, alocarea fondurilor europene să fie cel puţin la nivelul actualei perioade de programare 2014-2020. Restul se află în discuţie şi sunt convinsă că modul în care ne vom comporta, modul în care vom acţiona nu va avea niciun fel de impact, atât pe plan extern, cât şi pe plan intern, asupra politicilor europene în ceea ce priveşte obiectivul nostru de alocare pentru perioada imediat următoare. Sunt o susţinătoare a Legilor Justiţiei. Ele trebuie să fie în concordanţă cu Deciziile CCR. Avem nevoie şi sunt convinsă că vom avea o justiţie independentă', a spus Plumb.

Rovana Plumb și-a anunțat marile obiective, imediat după ce a primit avizul favorabil ca ministru al Fondurilor Europene: 'Votul mă responsabilizează'


Întrebată cum va fi relaţia sa cu Bruxelles-ul, ministrul propus al Fondurilor Europene a menţionat că dialogul cu Comisia Europeană este şi va rămâne constant.

Viitorul ministru al Finanțelor, anunț MAJOR pentru români. Ce se va întâmpla cu 'revoluția fiscală'


"Relaţia cu Bruxelles este şi a fost o relaţie foarte bună. Mâine (marţi, 30 ianuarie 2018, n.r.), doamna comisar pentru politică regională, Corina Creţu, este în România şi va avea o întâlnire cu noi. Dialogul cu Comisia Europeană rămâne constant în ceea ce mă priveşte şi în ceea ce ne priveşte", a punctat Rovana Plumb. 

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Fonduri Europene, Rovana Plumb, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. 

Membrii celor două comisii au avizat cu 18 voturi pentru, 9 împotrivă şi nicio abţinere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.