Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rovana Plumb: Fondurile europene, principala sursă de finanțare pentru racordarea populației la apă

Inquam Photos / Octav Ganea
Rovana Plumb

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a participat, astăzi, la Forumul Regional al Apei Dunăre — Europa de Est 2017 (Expo Apa). Evenimentul reunește reprezentanții tuturor instituțiilor relevante active în sectorul de apă din România.

Rovana Plumb s-a adresat companiilor regionale care au proiecte în pregătire pentru finanțare europeană și care dețin în total peste 30.000 de angajați: Fondurile europene reprezintă principala sursă de finanțare pentru sectorul apei și apei uzate. Avem datoria să asigurăm cetățenilor o viață mai bună inclusiv prin accesul la apă, fiindcă munca dumneavoastră este, până la urmă, un indicator al gradului nostru de civilizație, a arătat ministrul pentru Fonduri Europene.

Plumb a făcut o radiografie a modului în care este structurată finanțarea pentru sectorul de apă în perioada de programare 2014 – 2020, astfel:

- 43 proiecte noi de infrastructură de apă și apă uzată în pregătire la POIM;

- 29 proiecte în curs de finalizare din perioada 2007-2013 (valoare 800 milioane euro).

Valoarea totală a portofoliului în sectorul de apă este de peste 6 miliarde euro.

Rovana Plumb a mai arătat că Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 (POIM) continuă principalele programe de finanțare din acest sector – ISPA și POS Mediu-, care au beneficiat de o alocare totală de peste 4 miliarde euro în perioada trecută de programare (ISPA și POS Mediu) și care au dus la racordarea la serviciile de alimentare cu apă a peste 1,3 milioane cetățeni.

În încheierea intervenției, ministrul a subliniat importanța politicii de coeziune, principala politică de investiții care sprijină Statele Membre. I-a asigurat pe cei prezenți de continuarea eforturilor, la nivel guvernamental, pentru asigurarea serviciilor de apă și canalizare la standarde ridicate pentru cetățeni.

Pe durata Forumului Regional al Apei Dunare — Europa de Est 2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a organizat, în parteneriat cu Asociația Română a Apei (ARA), seminarul Oportunități de finantare a infrastructurii apei. Au participat reprezentanți ai Comisiei Europene și ai instituțiilor financiare internaționale care au cofinanțat proiecte de investiții în domeniu, autorități centrale și locale, operatori regională de apă și canalizare, antreprenori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.