Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rovana Plumb: 'Forţele de apărare române au devenit, în aceşti 15 ani, un element central al strategiei NATO'

MFE
Rovana Plumb

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD, Rovana Plumb, afirmă, la aniversarea a 15 ani de la aderarea României la NATO, că Armata Română are o contribuţie esenţială în cadrul Alianţei. "Să nu uităm că PSD a avut un rol major în realizarea aderării României la NATO, un pas decisiv prin care România a ieşit definitiv şi ireversibil din sfera de influenţă de tip sovietic", susţine ea, potrivit news.ro.

"Forţele de apărare române au devenit, în aceşti 15 ani, un element central al strategiei NATO, contribuind indispensabil la întărirea Alianţei. Soldaţii români şi-au demonstrat în nenumărate rânduri abilităţile şi curajul în misiunile efectuate în teatrele de operaţiuni militare. Avem datoria să-i cinstim pe aceşti oameni, să fim mândri de ei, mai ales că, nu de puţine ori, şi-au jertfit viaţa în lupta împotriva terorismului", afirmă Rovana Plumb, într-un comunicat de presă transmis marţi.

Ea susţine că "social-democraţii au plasat întotdeauna Armata în centrul preocupărilor lor, mai ales atunci când s-au aflat la guvernare".

"Să nu uităm că PSD a avut un rol major în realizarea aderării României la NATO, un pas decisiv prin care România a ieşit definitiv şi ireversibil din sfera de influenţă de tip sovietic. Tot PSD este partidul care, aflându-se la guvernare în ultimii ani, a alocat un buget anual fără precedent pentru Armată: 2% din PIB. PSD a arătat că este un partid mare şi poate face lucruri mari pentru ţară. Tocmai prin prisma acestor realizări, vă asigur că europarlamentarii PSD, atât cei de azi, cât şi cei din viitoarea legislatură, se vor asigura ca Uniunea Europeană să ofere României respectul cuvenit pentru contribuţia ţării noastre la lupta pentru siguranţa UE şi apărarea democraţiei împotriva elementelor extremiste. Avem toate motivele să fim mândri de realizările României în cadrul NATO şi de sacrificiul soldaţilor noştri pentru valorile europene", mai susţine Plumb.

Citește și: Cristian Popescu Piedone: 'Armata României merită tot respectul nostru, militarii români s-au adaptat și integrat valorilor NATO!'

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc, marţi, într-o şedinţă comună solemnă, dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO şi 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice. Parlamentarii urmează să semneze o declaraţie prin care se reafirmă ataşamentul faţă de principiile, valorile şi ţelurile NATO. La şedinţă participă preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă.

România a fost invitată să adere la Alianţa Nord-Atlantică la Summit-ul NATO de la Praga din 2002. La acel moment, aliaţii au lansat invitaţii de aderare pentru 7 state – Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia şi Slovenia.

La 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului român la sediul NATO.

Pe baza unei propuneri legislative, începând cu anul 2005, “Ziua NATO în România” se celebrează în prima duminică a lunii aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.