Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rovana Plumb joacă la nivel european: a fost aleasă într-o funcție importantă la Congresul PES

Rovana Plumb

Preşedintele organizaţiei de femei a PSD, Rovana Plumb, a fost aleasă în cadrul forumului de conducere al Partidului Socialiștilor Europeni (PESPresidency), conform deciziilor luate la Congresul PES 2018, desfășurat la Lisabona, potrivit unui comunicat de presă al formațiunii.

Citește și: SURSE - MĂCEL între puciștii din PSD și fidelii lui Dragnea: eșafodajul de putere se distruge de la bază

"Sunt onorată că îmi voi reprezenta colegii social-democrați la nivel european, mai ales în contextul alegerilor europene care se vor desfășura în mai anul viitor. Alegerile europene sunt o provocare pentru România și pentru UE și este datoria noastră să ne asigurăm că cetățenii europeni au opțiuni de vot viabile și că înțeleg politica social-democrată drept parte din soluție. Aceasta va fi misiunea mea în cadrul PES și pe mai departe - să promovez o politică social-democrată modernă, conecată la realitățile naționale și europene. Apartenența la ce mai puternică familie politică europeană îmi dă încredere că România poate fi cu adevărat puternică în Europa", a declarat Rovana Plumb, printr-un comunicat de presă al PSD remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

În cadrul evenimentului au fost adoptate mai multe rezoluții care au în vedere propunerea de soluții concrete la problemele cu care se confruntă în prezent Europa: respectarea egalității de gen, susținerea dezvoltării unui mediu și a unei alimentații sănătoase, întărirea structurilor democratice la nivelul țărilor europene, realizarea de politici de azil și migrație echitabile și progresive, stimularea participării tinerilor în politică, susținerea unui climat de pace și prosperitate în lume.

"România va fi mai respectată dacă vom avea mai mulți social-democrați în Parlamentul European care să susțină aceste probleme pe agenda europeană. Europa are nevoie de mai mulți social-democrați care nu și-au pierdut reperele și care vor pune drepturile europenilor mai presus de orice", a mai spus Plumb.

Referitor la preluarea președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019, subiect discutat de asemenea în cadrul Congresului PES, ministrul Fondurilor Europene a afirmat că România va avea un mandat de succes.

"Avem motoarele încălzite și așteptăm cu toții momentul preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene. Suntem pregătiți să ne asumăm toate responsabilitățile care ne revin și suntem convinși că România va avea un mandat de succes. România merită mai multă încredere la acest capitol și nu numai", a conchis președintele organizației de femei a PSD.

În cadrul Congresului PES, Sergei Stanishev a fost reales în funcția de președinte al Partidului Socialiștilor Europeni. Congresul s-a desfășurat la Lisabona, Portugalia, pe 7-8 decembrie, reunind sute de delegați din toate partidele europene membre PES.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.