DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Roxana Mânzatu: Finanțarea pentru tinerii fermieri din diaspora pare să nu aibă succes! O nouă prelungire a sesiunii

facebook
Termenul limită pentru depunerea proiectelor în cadrul PNDR 6.1. Tânărul Fermier – Diaspora se prelungeste (din nou) pana in 5 iulie 2021.
Raportat la bugetul disponibil de 20 milioane euro, până acum au fost depuse depuse proiecte însumând doar 7,88 milioane euro. Este a doua prelungire a termenului limită, în încercarea de a atrage suficiente proiecte pentru a acoperi bugetul.

Pot solicita finantare tinerii din diaspora care doresc să se instaleze ca șefi/ manageri de exploatație și care:

Au avut un loc de muncă în țări membre UE sau țări terțe UE în domeniul agricol, agro-alimentar, veterinar sau economie agrară, cel puțin 3 luni neîntrerupte, în ultimele 24 luni sau

Au absolvit în ultimele 60 de luni înaintea depunerii Cererii de finanțare* un program de studiu în domeniul agricol, agro-alimentar, veterinar sau economie agrară: postuniversitar, universitar, preuniversitar, în țări membre UE sau țări terțe UE.

Sprijinul financiar acordat tinerilor fermieri este 100% nerambursabil, în valoare de 40.000 de euro sau de 50.000 de euro, în funcție de dimensiunea exploatației agricole (se poate calcula aici: http://so.afir.info/). Finanțarea se acordă în două tranșe: 75% din cuantumul sprijinului la semnarea Contractului de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului în funcție de implementarea corectă a Planului de Afaceri, fără a depăși trei ani (cinci ani pentru exploatațiile pomicole) de la semnarea Contractului de finanțare. Continuarea articolului poate fi gasita aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.