Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RPDC: Phenianul acuză de dublu standard Consiliul de Securitate al ONU

Seldon.News
Coreea de Nord

Coreea de Nord a denunţat luni dublul standard al Consiliului de Securitate al ONU după ce comitetul însărcinat cu sancţiuni al acestui organism internaţional a criticat recenta testare de rachete nord-coreeană drept o încălcare a rezoluţiilor ONU, informează Reuters.

Coreea de Nord a lansat săptămâna trecută un nou tip de rachetă balistică tactică cu rază scurtă de acţiune, determinând Statele Unite să solicite o reuniune a comitetului însărcinat cu sancţiuni a Consiliului de Securitate al ONU.

În cadrul şedinţei de vineri a comitetului, SUA au solicitat impunerea de sancţiuni suplimentare şi înăsprirea punerii în aplicare a măsurilor existente, denunţând lansarea acestui tip de rachetă drept o încălcare a rezoluţiilor ONU, potrivit directorului general pentru organizaţii internaţionale al ministerului de externe de la Phenian, Jo Chol Su.

Jo a afirmat că această şedinţă a fost "concepută pentru a nega dreptul statului nostru la autoapărare" şi a avertizat că partea nord-coreeană va recurge la o "contra-măsură".

"Constitue o negare a statului suveran şi un aparent dublu standard pe care Consiliul de Securitate al ONU îl pune în discuţie pe baza "rezoluţiilor" ONU, nişte produse directe ale politicii ostile a SUA", conform unei declaraţii a oficialului nord-coreean citate de agenţia oficială de ştiri KCNA.

"Nu are niciun sens ca doar măsura noastră corectă de auto-apărare să fie selectată pentru a fi denunţată, în condiţiile în care multe alte ţări de pe glob lansează tot felul de proiectile în scopul creşterii forţei lor militare".

Această declaraţie survine după ce sâmbătă regimul nord-coreean a afirmat că administraţia preşedintelui american Joe Biden a făcut un prim pas greşit şi a dezvăluit o "ostilitate profundă" criticând testarea rachetelor sale cu scop de auto-apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.