Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rrelungirea contractelor jucătorilor până la finalul sezonului este o măsură susţinută de FIFA

fifa

FIFA este în favoarea prelungirii contractelor jucătorilor şi antrenorilor, până în momentul încheierii sezoanelor interne, ce au fost întrerupte din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit unui document intern al forului fotbalistic mondial, consultat de Reuters, citată de Agerpres.

Documentul recomandă modificarea ferestrelor de transferuri, în funcţie de noile date ale sezonului, şi îndeamnă cluburile şi jucătorii să colaboreze pentru a găsi soluţii în vederea plăţii salariilor în perioada în care competiţiile sunt întrerupte.

Documentul va fi discutat joi de membrii unui grup de lucru înfiinţat pe 18 martie de FIFA. Forul fotbalistic mondial nu a luat deocamdată nicio decizie.

Vezi si: Strigătul de revoltă al unui doctor din Cluj: Degeaba scoatem armata pe străzi dacă medicii sunt trimiși la luptă fără arme

Pe plan mondial, marea majoritate a competiţiilor fotbalistice au fost suspendate, iar turnee ca EURO 2020 şi Copa America au fost amânate pentru anul viitor.

Campionatele interne speră să poată reîncepe când situaţia sanitară se va îmbunătăţi, însă deocamdată nu au fost stabilite date pentru reluarea meciurilor.

Se pune astfel problema jucătorilor aflaţi la final de contract. Documentul consultat de Reuters sugerează prelungirea contractelor ce ar expira la sfârşitul lui iunie, când ar fi urmat să se încheie sezonul 2019-2020. Aceeaşi abordare ar fi valabilă în cazul contractelor pentru viitorul sezon, ce ar începe mai târziu decât era prevăzut, din pricina modificării calendarului competiţional.

De asemenea, ar urma să fie amânate plăţile sumelor de transfer între cluburi, până la data de început a noului sezon sau până la prima perioadă de înregistrare a transferurilor.

Grupul de lucru va analiza şi problema responsabilităţii cluburilor în legătură cu plata angajaţilor atunci când campionatele sunt întrerupte.

Documentul recomandă FIFA utilizarea "Fondului pentru fotbaliştii profesionişti", pentru a veni în ajutorul cluburilor confruntate cu dificultăţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.