Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii au făcut un nou fals: Au păcălit o deținută din Ucraina să creadă că i-a scris președintele

Eroina Ucraina

Unul dintre avocatii pilotului ucrainean Nadia Savcenko, care asteapta verdictul intr-un proces deschis in Rusia sub acuzatia ca ar fi ucis doi jurnalisti rusi in Ucraina, a afirmat joi seara ca a fost victima unei operatiuni a serviciilor speciale ruse. Mark Feighin - unul dintre avocatii acestei aviatoare militare de 34 de ani, judecata de sase luni in Rusia si devenita eroina nationala in Ucraina - anuntase in cursul zilei ca a transmis clientei sale o scrisoare din partea presedintelui ucrainean Petro Porosenko.

In scrisoare, seful statului ucrainean o invita pe Nadia Savcenko sa-si inceteze greva foamei si a setei pe care aceasta o declarase, renuntand din 3 martie la hrana si apa. Ea anuntase anterior - intr-o scrisoare transmisa avocatului ei - ca a reinceput sa bea apa, dar isi va continua greva foamei pana la pronuntarea sentintei, asteptata in 21-22 martie. Numai ca scrisoarea presedintelui ucrainean era un fals, afirma acum Mark Feighin. 'Scrisoarea era falsa, iar noi nu ne-am dat seama decat acum', a declarat avocatul pentru AFP intr-o convorbire telefonica joi dupa-amiaza.

Vezi şi: DOLIU uriaș în sportul mondial: Iolanda Balaș a încetat din viață / UPDATE

Potrivit unei surse apropiate presedintiei ucrainene, Petro Porosenko i-ar fi comunicat intr-adevar Nadiei Savcenko ca ar dori ca ea sa renunte la greva foamei si a setei, insa oral, nu printr-o scrisoare. 'Presedintele a transmis cuvinte de sprijin Nadiei Savcenko prin sora ei, Vera, si prin mama lor. Dar nu i-a adresat nicio scrisoare', a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei ucrainene, Sviatoslav Tsegolki. Mark Feighin a acuzat serviciile speciale ruse ca au efectuat o 'operatiune bine planificata' cu scopul de a-i 'discredita' pe Nadia Savcenko si pe avocatii ei in perspectiva enuntarii verdictului. El a mai spus ca a primit scrisoarea de la o persoana care i s-a prezentat ca fiind angajat al administratiei presedintelui ucrainean. Aceeasi persoana contactase miercuri seara consulatul general al Ucrainei de la Rostov-pe-Don (sudul Rusiei) pentru a-i cere coordonatele sale, potrivit avocatului.

Citește și: Ai văzut-o în Playboy, dar acum a fost condamnată la închisoare: Ce a putut să facă această frumusețe / FOTO

Femeia pilot militar Nadia Savcenko este acuzata ca ar fi furnizat armatei ucrainene pozitia a doi jurnalisti rusi observati in timpul unei misiuni de zbor, iar acestia au fost ucisi printr-un tir de mortier in estul Ucrainei in vara anului 2014, ceea ce ea neaga, conform Agerpres.

Citește și: VIRAL Scrisoarea unui englez despre sistemul de învățământ românesc

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.