Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii consideră SUA, Ucraina si Occidentul drept MARII DUȘMANI

sua rusia romania

SUA , Marea Britanie și Ucraina sunt considerate țari ostile de catre ruși, se arată într-un soandaj publicat joi de Institutul independent Levada. Potrivit aceluiași sonadaj realizat la sfârşitul lunii mai în rândul a 1.600 de persoane din 52 de regiuni ruse, Belarusul, China, Kazahstanul şi Siria sunt considerate ţări "prietene şi aliate" de către ruşi.

Perceperea SUA ca un inamic a crescut de la 37% în 2006 la 78% în 2018, în condiţiile în care relaţiile dintre cele două ţări sunt la cel mai scăzut nivel de la sfârşitul Războiului Rece. Aproape jumatate dintre ruși vad Ucraina ca o țara ostila, percepția triplandu-se de la anexarea Crimeei in 2014.

Probabil ca urmare a otrăvirii pe 4 martie a fostului agent rus Serghei Skripal, care a provocat o criză diplomatică între Londra şi Moscova, un număr mare de ruşi (38%) au menţionat Marea Britanie în rândul ţărilor "inamice".

Jumătate dintre persoanele chestionate (55%) au afirmat că au sentimente "negative" şi "foarte negative" faţă de Uniunea Europeană, în timp ce unul din trei ruşi (28%) au sentimente mai degrabă pozitive faţă de europeni, adaugă sondajul, conform agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.