Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii trec la faza II în Siria. Se pregătesc operațiunile speciale

Spetsnaz

Rusii si americanii sunt pe punctul de a încheia un acord de coordonare a zborurilor de lovire a ISIS, în spatiul aerian sirian, prin instaurarea unor reguli clare. Una din prevederile impuse de Rusia fiind aceea ca într-un viitor apropiat, americanilor li se vor indica anumite obiective ISIS pe care nu au voie sa le bombardeze, pentru o perioada de la cîteva ore pîna la o zi. Ori aceasta prevedere sugereaza ca Rusia intentioneaza sa utilizeze si comandouri pentru operatiuni speciale la sol, împotriva ISIS.

Ca urmare a bombardamentelor ruse asupra depozitelor de munitii si carburanti, a parcului auto si a centrelor de transmisiuni, luptatorii ISIS încep sa simta penuria de munitii, incapacitatea de se deplasa si de a comunica. În plus, avioane Il-20M1 bruiaza permanent retelele radio si de telefonie mobila ale ISIS.

Rusia si-a schimbat strategia în Siria

Cea mai mare concentrare de luptatori ISIS se afla în zona desertica din estul si centrul Siriei, în guvernoratele Ar Raqqa si Deir ez Zor . Pentru a se proteja de bombardamentele rusilor, luptatorii ISIS s-au rasfirat în grupuri mici, formînd puncte de rezistenta de-a lungul comunicatiilor rutiere. Distanta între aceste grupuri depasind 10-20 km. Fapt ce le permite rusilor sa le atace cu comandouri pentru operatiuni speciale.

http://static3.businessinsider.com/

http://static3.businessinsider.com/

Rusia dispune de  aproximativ 13.000 de militari pentru operatiuni speciale. Spetsnaz este denumirea trupelor pentru operatiuni speciale ale armatei, subordonate direct GRU, serviciului de informatii al armatei Federatiei Ruse. Spetsnaz dispune de multe categorii de unitati, fiecare operînd în medii diferite,  de la parasutisti ( Regimentul 45 ) la trupe de uscat (Grupurile 2,3,10,14, 16,22, 24 ) si marina militara ( Grupurile 420, 431, 442, 561, echivalentul rusesc al trupelor americane SEAL ). Membrii Spetsnaz sunt experti în lupta în zonele urbane si brevetati parasutisti, ceea ce înseamna ca pot fi infiltrati în apropierea obiectivului, prin parasutare.

Cele mai multe unitati Spetsnaz sunt structurate pe 36 de detasamente independente de comando, fiecare condus de un capitan. Detasamentul independent este format din 12 militari, cîte doi militari sunt specialisti în arme,transmisiuni si medicina, toti fiind antrenati si pentru o a doua specializare : auto,cercetare si explozibili. Pentru deplasare, detasamentul de comando foloseste autoturisme GAZ-2975 Tigr sau VPK-3927 Volk, dotate cu mitraliera cal. 14,5 si sisteme de rachete anti-tanc Krizantema. Mai sunt folosite si bindate pe senile BTR-MD sau BMD-3.

http://bastion-karpenko.ru/

http://bastion-karpenko.ru/

Luptatorii Spetsnaz dispun de echipamentul standard „Ratnik” , format din vesta si scuturi pentru coapse, pulpa si umar antiglont, modernizate (din clasa a sasea de protectie). Casca are un monitor special (de iluminare pentru vederea pe timp de noapte si de ochire). Detasamentul Spetsnaz comunica cu baza de operatii printr-un terminal special portabil „Strelets”care permite vizualizarea situatiei tactice, în forma digitala si transmisia de voce, video si de date, via-satelit în banda X (7 – 11,2 GHz). Terminalul continînd si un modul de navigare prin satelit (GLONASS). Terminale similare au fost montate pe toate avioanele si pe elicopterele care participa la misiunea din Siria. Detasamentul Spetsnaz are în dotare si un mini UAV silentios, propulsat de un motor electric cu raza maxima de actiune de 30 km care-i permite sa evite caderea în ambuscada.


Conform doctrinei militare ruse, în Siria nu poate actiona, la vedere, decît Spetsnaz. Unitati ale SVR ( serviciul de spionaj extern ) putînd fi implicate doar în operatiuni sub acoperire. Agenti SVR fiind specializati în atragerea de civili în retele de informatori din teritoriile ocupate de ISIS si în mituirea unor lideri ISIS pentru a întoarce armele. Detasamentele Spetsnaz sunt capabile sa execute independent, actiuni de infiltrare în ascuns, în dispozitivul unor grupuri ISIS, cu scopul realizarii sabotajelor, capturarii liderilor sau neutralizarii totale a grupului.

FOTO http://warontherocks.com/

Preluare Ziarul de Garda

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.