Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rugby: Alexandru Teofilovici, fost jucător şi antrenor al echipei naţionale a României, a decedat la vârsta de 92 de ani

stiripesurse.ro
rugby echipa romaniei

Fostul jucător şi antrenor al echipei naţionale a României, Alexandru Teofilovici, component al selecţionatei "tricolore" care reuşea prima victorie în faţa Franţei pe 5 iunie 1960, a decedat la vârsta de 92 de ani, informează, joi, Federaţia Română de Rugby pe site-ul său oficial.

"Unul dintre jucătorii emblematici ai rugbyului românesc din anii '60, Alexandru Teofilovici, s-a stins din viaţă, la vârsta de 92 de ani. Acesta se mutase în Canada din 1972, acolo fiind profesor de educaţie fizică. A făcut parte dintr-o generaţie de excepţie a Ovalului autohton, printre care îi amintim pe Viorel Morariu, Radu Demian, Valeriu Irimescu, Mihai Wusec, Mircea Rusu, Alexandru Penciu. Teofilovici, care evolua pe postul de pilier, a fost component al echipei care învingea în 5 iunie 1960 pentru prima dată Franţa, 11-5, pe stadionul 23 August din Bucureşti. Federaţia Română de Rugby transmite condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!", se menţionează pe site-ul citat.

Originar din Bucureşti, Alexandru Teofilovici a practicat la început luptele, iar apoi trecut la rugby, unde a cunoscut consacrarea pe postul de pilier la clubul CCA (Steaua). De-a lungul evoluţiei la echipa militară a cucerit trei titluri de campion naţional şi 5 Cupe ale României. O perioadă scurtă a jucat şi pentru echipa Constructorul Bucureşti, pe care a şi antrenat-o.

El a debutat pentru echipa naţională a României pe 19 mai 1957, la celebrul meci cu Franţa, pierdut cu 15-18, care a făcut record mondial de asistenţă la o partidă de rugby, 90.000 de spectatori fiind prezenţi pe Stadionul 23 August. Teofilovici a adunat 22 de selecţii la prima reprezentativă, 6 dintre acestea fiind împotriva "cocoşilor" şi a câştigat de două ori Campionatul European FIRA.  Datorită puterii sale fizice impresionante, porecla lui era Tacu (băţul de la biliard) pentru că nu-l putea mişca nimeni în grămadă.

După ce şi-a încheiat cariera ca jucător, acesta a continuat să fie alături de rugby, îmbrăţişând cariera de antrenor, fiind atât antrenor al echipei naţionale, cât şi antrenor federal în cadrul Federaţiei Române de Rugby, în perioada

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.