Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rugby Europe a amânat decizia în cazul meciului Belgia - Spania

rugby ro-it

Membrii conducerii Rugby Europe au dezbătut "elementele" legate de meciul Belgia - Spania şi au cerut detalii suplimentare în ceea ce priveşte această partidă, arbitrată de Vlad Iordăcehscu, care a dus la calificarea "stejarilor" la Cupa Mondială din 2019, informează FR Rugby.

"Membrii Board-ului Rugby Europe s-au reunit într-o conferinţa telefonică pentru a dezbate diferitele elemente legate de meciul Belgia – Spania, criteriu de calificare la Cupa Mondială 2019. Secretarul general al Rugby Europe a făcut o recapitulare a ceea ce s-a întâmplat şi a prezentat rapoartele diferitelor persoane şi grupuri consultate. Membrii Board-ului au cerut, în unanimitate, să dispună de elemente suplimentare (îndeosebi cele transmise la World Rugby înainte de reuniune) înainte de a putea luă o decizie. O nouă reuniune a fost stabilită pentru joi, 29 martie", arată Federaţia Română de Rugby, care citează un comunicat al forului europen.

Echipa naţională de rugby a României a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0), în Rugby Europe Championship.

Ibericii consideră însă că victoria Belgiei în faţa Spaniei a fost facilitată de arbitrul Vlad Iordăchescu. Jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, pentru a-i cere socoteală pentru prestaţia sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu terenul stadionului din Bruxelles, unde a avut loc meciul.

Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) a cerut oficial rejucarea meciului cu Belgia. FER speră că World Rugby va permite rejucarea meciului, având în vedere că "imaginea rugbiului a fost afectată de acest meci". FER notează că 19 decizii ale arbitrului au fost clar împotriva echipei Spaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.