Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rugby - Jucătorii şi staff-ul echipei Sale Sharks, de acord cu reducerea salariilor pe perioadă nedeterminată

www.agerpres.ro
Noua Zeelandă Franța rugby

Jucătorii şi staff-ul tehnic al echipei engleze de rugby Sale Sharks, care evoluează în prima ligă, au fost de acord cu reducerea salariilor pe o perioadă nedeterminată, pentru a ameliora situaţia financiară a grupării afectată de criza economică în contextul pandemiei de coronavirus, a anunţat formaţia din Premiership, citată de Reuters.

Mai multe echipe din primul eşalon şi-au anunţat jucătorii şi antrenorii că vor reduce salariile cu 25 la sută ca urmare a suspendării campionatului din cauza răspândirii Covid-19, lucru care a generat pierderi financiare.

Cluburile au votat săptămâna trecută în favoarea reducerii temporare a plafonului salarial până în sezonul 2023-2024, pentru plata jucătorilor suma scăzând de la 6,4 milioane lire sterline la 5 milioane.

''Pentru a depăşi aceste momente dificile, Sale Sharks a luat nişte măsuri care să asigure supravieţuirea clubului pentru suporterii săi, pentru jucătorii şi tehnicienii săi. Suntem încântaţi să anunţăm că am ajuns la un acord cu componenţii echipei cu privire la modificarea contractelor astfel încât să rămânem împreună şi în următorii ani'', a informat conducerea grupării.

Campionatul Angliei, din care au mai rămas de disputat nouă etape, a fost suspendat în luna aprilie din cauza pandemiei, însă reluarea sa este prevăzută provizoriu pentru data 15 august. Exeter Chiefs era liderul clasamentului în momentul întreruperii sezonului.

Săptămâna trecută, Sindicatul jucătorilor profesionişti de rugby din Anglia a ameninţat cu acţiuni în instanţă în cazul în care reducerile salariale aplicate în prima ligă, în contextul crizei financiare generată de pandemia de coronavirus, se vor extinde.

''Majoritatea jucătorilor a fost de acord cu o reducere de 25 la sută a salariilor pentru lunile martie şi aprilie. Premiership vrea însă ca aceste reduceri să rămână permanente, ceea ce jucătorii resping. Dorim discuţii corecte şi transparente, vrem un dialog, altfel ne vom adresa instanţei'', a spus atunci Mark Lambert, preşedintele Sindicatului.

El a adăugat că este inacceptabil ca unii rugbyşti să primească ultimatumuri privind acceptarea reducerilor pe termen nelimitat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.