Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectele secundare ale pandamiei: Cazurile de rujeolă au scăzut de 10 ori în Franța, după apariția coronavirusului

Ro Health Review
rujeola

Incidenţa rujeolei a scăzut în 2020 în Franţa, unde s-a înregistrat un număr de 10 ori mai mic de cazuri decât în 2019 (240 de cazuri în comparaţie cu 2.636), o ''situaţie probabil legată de măsurile luate împotriva epidemiei de COVID-19'', potrivit autorităţilor sanitare, informează AFP vineri.

Citește și: Studiu îngrijorător în Marea Britanie - Aproape o treime din pacienții COVID spitalizați au fost internați din nou

Situaţia este legată de îmbunătăţirea acoperirii vaccinale a nou-născuţilor, dar totodată a fost probabil favorizată şi de măsurile guvernamentale implementate pentru a lupta împotriva epidemiei de COVID-19 (lockdown-ul instituit în Franţa în perioada martie-mai 2020, reguli de igienă, distanţare fizică, interdicţii de circulaţie).

Aceste măsuri au avut efect şi asupra transmiterii altor agenţi infecţioşi respiratorii în afară de coronavirus, au precizat autorităţile.

În 2020, au fost declarate 240 de cazuri de rujeolă (în comparaţie cu 2.636 pe parcursul lui 2019), echivalentul unei rate de 0,36 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Rata cea mai ridicată s-a înregistrat în rândul copiilor cu vârsta de cel puţin un an (5,3 cazuri declarate la 100.000 de locuitori) cu mult sub nivelul din 2019 (42,7 cazuri la 100.000 de locuitori).

Printre aceste cazuri, 72 au necesitat spitalizare (30%), dintre care trei în secţia de reanimare (1,3%). În 23 de cazuri, pacienţii au suferit de pneumopatie (19 necesitând spitalizare). Nu au fost semnalate cazuri de encefalită, nici de deces în 2020.

Vaccinarea împotriva rujeolei este obligatorie în Franţa pentru toţi copiii născuţi după 1 ianuarie 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.