Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rupere de nori într-un stat din India - Cel puțin trei persoane au murit

www.thethirdpole.net
inundatii

Cel puţin trei persoane au murit, una a fost rănită şi şapte sunt date dispărute în urma unei ruperi de nori care a afectat, duminică noapte, două sate din statul deluros Uttarakhand, în nordul Indiei, a confirmat luni pentru agenţia Xinhua un reprezentant al autorităţilor locale, potrivit Agerpres.

Printre persoanele decedate se numără trei membri ai aceleiaşi familii - o fetiţă şi părinţii săi. Bilanţul deceselor ar putea creşte, a precizat oficialul.

Incidente asociate ruperilor de nori au fost consemnate în satele Taga şi Gela din districtul Pithoragarh. Atât victimele cât şi cele şapte persoane date dispărute provin din satul Gela, a confirmat reprezentantul autorităţilor locale.

''Ruperea de nori a avut loc noaptea trecută, în timpul ploilor torenţiale. Echipe din cadrul administraţiei districtului Pithoragarh, poliţiei şi serviciului de intervenţie de urgenţă s-au grăbit la faţa locului. Cele două sate se află în zone îndepărtate şi greu accesibile. Membrii echipelor de intervenţie s-au dus acolo pe jos şi nu pot fi contactaţi până când revin'', a declarat Girja Joshi din cadrul biroului de informare al districtului.

O atenţionare cod roşu de vreme severă este emisă în mod normal în fiecare an în acest stat deluros în timpul sezonului musonic, ce începe în iulie şi continuă până la sfârşitul lunii august sau septembrie.

Incidente asociate ruperilor de nori în statele deluroase din India sunt frecvente în timpul sezonului musonic. Peste 5.000 de persoane au decedat în iunie 2013 în timpul ploilor torenţiale însoţite de ruperi de nori, notează Xinhua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.