Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ruperea Coaliţiei PSD-ALDE, ecouri în Consiliul General al Capitalei. Gabriela Firea apelează la conştiinţa consilierilor (VIDEO)

Gabriela Firea

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că la CGMB de marți că va fi majoritate formată din consilierii generali „care au conștiință” și care vor proiecte benefice pentru Capitală, în contextul retragerii ALDE de la guvernare, transmite Mediafax.

„Am citit îngrijorările cetățenilor și a unora dintre dumneavoastră dacă mai avem sau nu majoritate în consiliul general, în consiliul de astazi (marți, nr.), în urma retragerii ALDE de la guvernare. Repet ce am spus de fiecare dată când au fost crize politice. Datoria mea prin lege, ca primar general, este să aduc în fața Consiliului proiecte de hotărâri benefice. Aceasta este activitatea mea derivată din lege, dar și din propria conștiință”, a declarat primarul Capitalei, în debutul ședinței de Consiliu General.

CITEȘTE ȘI: Cum să-ţi menţii pielea tânără: TOP 10 plante care amână îmbătrânirea

Edilul a subliniat că voturile acordate de consilieri pentru proiectele de pe ordinea de zi nu reprezintă răspunderea primarului. Însă Firea a apreciat că, în trecut, consilierii din opoziție i-au votat proiectele inițiate.

„E adevărat, în ultima perioadă, fiind în an electoral, înțeleg că trebuie să se poziționeze partidele si impotriva primarului care nu are aceeași culoare ca ei. Transmit încă o dată: vom avea majoritate în Consiliul General formată din consilierii generali care au conștiință, nu doar apartenență politică, pentru că proiectele sunt necesare Bucureștiului. Vreau și eu să văd cine votează împotriva consolidării clădirilor, a investițiilor din sănătate”, a subliniat Firea.

În CGMB sunt 4 consilieri ALDE.

ALDE a decis luni ieșirea de la guvernare și o alianță cu Pro România. Călin Popescu Tăriceanu a mai anunțat retragerea din Guvern a miniștrilor ALDE, însă Ramona Mănescu a decis să rămână la conducerea MAE.

CITEȘTE ȘI: Cel mai sănătos înlocuitor al cafelei. Beneficii extraordinare pentru sănătate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.