Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RUPTURĂ majoră în Uniunea Europeană: Miniştrii de externe din UE nu au adoptat sancţiuni împotriva Belarus

Belarus Minsk

Miniştrii de externe din Uniunea Europeană nu au reuşit luni să depăşească blocajul diplomatic şi să adopte sancţiuni împotriva Belarusului, în ciuda apelului șefei opoziţiei de la Minsk, Svetlana Tihanovskaia, transmite Reuters.

Preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, nu a cedat nici după şase săptămâni de proteste care au urmat realegerii sale controversate, în 9 august, scrie agerpres.ro.

Citește și: BREAKING - Dana Budeanu prezintă înregistrarea VIDEO cu Nicuşor Dan. Imaginile care aruncă în aer alegerile locale în Capitală

Şeful diplomaţiei europene, Joseph Borell, a observat 'o voinţă clară de a adopta sancţiuni', însă nu s-a întrunit unanimitatea necesară. 'Dacă nu vom putea fi în stare (să aprobăm sancţiuni), este în joc credibilitatea noastră', a declarat el într-o conferinţă de presă.

Ciprul a insistat că va fi de acord cu sancţiuni doar dacă UE adoptă măsuri similare şi împotriva Turciei, în contextul tensiunilor din estul Mediteranei.

Citește și: Un renumit jurnalist o desființează pe Clotilde Armand: ‘Dincolo de proces ea va deveni dușmanul meu pe viață’

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, s-a pronunţat, alături de majoritate, pentru sancţionarea Belarus cât mai curând posibil şi şi-a anunţat omologii că Bucureştiul sprijină o misiune OSCE pentru medierea dialogului între puterea de la Minsk şi opoziţie.

UE anunţase la sfârşitul lui august că va bloca active şi va interzice deplasările unor oficiali belaruşi.

Citește și: Marcel Ciolacu, lovitură pentru Guvernul Orban: Mâine vom vota în Parlament creșterea pensiilor conform legii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.