Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RUPTURĂ Primul președinte din UE și NATO care salută decizia lui Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul capitala Israelului

Donald Trump nebun

Preşedintele ceh, Milos Zeman, a salutat vineri decizia omologului său american Donald Trump privind transferul ambasadei SUA în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim şi a susţinut că Cehia ar fi trebuit să facă la rândul ei acest pas de mult timp, transmite agenţia EFE.

Zeman a mai spus că, în timpul unei vizite pe care a efectuat-o în Israel cu patru ani în urmă, el a vorbit atunci despre o ipotetică mutare a ambasadei Cehiei de la Tel Aviv la Ierusalim. 'Puteam fi primii. Acum, mai devreme sau mai târziu, vom urma paşii SUA', a afirmat el într-un interviu acordat postului privat Barrandov TV, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cel mai controversat polițist și-a schimbat locul de muncă: Unde s-a angajat Marian Godină

De asemenea, preşedintele ceh şi-a manifestat satisfacţia că Trump 'şi-a respectat promisiunea electorală' şi a apreciat că această decizie înseamnă 'un nou început în negocierile de pace privind conflictul israeliano-palestinian'.

Una dintre soluţiile acestui conflict, a continuat Zeman, este recunoaşterea a doua state, Israel şi Palestina, iar Ierusalimul să fie oraşul sfânt pentru trei grupuri religioase, respectiv creştinii, evreii şi musulmanii, el apreciind de asemenea că 'fiecare ţară are dreptul să decidă în ce oraş îşi stabileşte capitala'.

Citește și: Răspuns OFICIAL pentru Principele Nicolae! Decizia mult așteptată a fost luată de Casa Regală

Într-un comunicat emis miercuri de MAE ceh şi citat de agenţia EFE se afirmă că Ierusalimul este capitala 'de facto' a statului Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.