Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RUPTURĂ totală între Guvern și servicii: Ce planuri are Viorica Dăncilă (surse)

Dancila guvern Victoria

Guvernul Dăncilă a stârnit contre instituționale încă înainte de învestire, prin anunțul că premierul nu va mai solicita avize de la SRI pentru persoanele numite în diverse funcții. Asemenea „avize” nu sunt obligatorii, fiind doar o formă de protecție folosită de foștii premieri. Potrivit unor surse politice, Viorica Dăncilă merge mai departe cu dorința de a evita total serviciile de informații.

Vezi și: Sfatul psihoterapeutului: Cum îți dai seama că suferi de tot mai des întâlnitul Sindrom Burnout și cum te tratezi

Dincolo de informațiile pe care premierul le poate solicita de la serviciile de informații, există și o categorie de informări pentru care șeful Guvernului este beneficiar legal din oficiu. Printr-o infrastructură specială, unii demnitari primesc periodic informații de la servicii pe temele care intră în competența lor. Evident, premierul este unul dintre principalii beneficiari de informații.

Cum nu există o obligație legală de a consulta și de a ține cont de informările primite de la servicii, premierul Viorica Dăncilă s-a angajat în fața partidului că nu va lua în considerare informările, adică nu va lua deciziile pe baza celor aflate de la servicii. Nu este clar dacă ideea i-a aparținut premierului sau a fost o solicitare din partea coaliției. Cert e că noua strategie reprezintă o măsură de precauție fără precedent în fața a ceea ce unii lideri PSD consideră a fi posibile manipulări ale „statului paralel”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.