Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RUPTURĂ TOTALĂ între liderii europeni: Donald Tusk explică de ce nu l-a felicitat pe Vladimir Putin

Inquam Photos / Octav Ganea
Donald Tusk cotroceni

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat miercuri că nu l-a felicitat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru "renumire", relatează Reuters.

"După atacul de la Salisbury, nu am dispoziţia de a sărbători renumirea preşedintelui Putin", a răspuns Tusk reporterilor, la întrebarea de ce nu l-a felicitat pe liderul de la Kremlin, care a obţinut al patrulea mandat, în urma alegerilor desfăşurate duminică în Rusia, scrie agerpres.ro.

Citește și: Se anunță creșteri salariale de 20%: Ce angajați de la stat sunt vizați

Reuters remarcă divergenţa clară de opinii la vârful Uniunii Europene, în privinţa atitudinii faţă de Rusia: preşedintele Comisiei Europene, l-a felicitat pe Putin pentru realegere, fără a face referire la atacul cu agent neurotoxic împotriva fostului spion rus Serghei Skripal, pe teritoriul Regatului Unit. Juncker i-a trimis marţi o scrisoare scurtă preşedintelui rus, exprimându-şi speranţa că acesta "va restabili o ordine de securitate paneuropeană bazată pe cooperare".

Londra a repetat miercuri acuzaţiile la adresa Moscovei, pe seama căreia pune atentatul. Premierul britanic, Theresa May, le va cere joi omologilor ei europeni să condamne Rusia. Un proiect de declaraţie comună a liderilor UE, consultat de Reuters, urmează să afirme că Uniunea "priveşte extrem de serios evaluarea Regatului Unit potrivit căreia este foarte probabil ca Federaţia Rusă să fie răspunzătoare" de otrăvirea lui Skripal şi a fiicei acestuia.

Citește și: Abia acum s-a aflat: Ce l-a răpus pe Andrei Gheorghe – trebuia să se opereze

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) apreciază că alegerile prezidenţiale din Rusia nu au oferit o alternativă reală şi au fost marcate de presiuni incorecte asupra criticilor puterii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.