Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RUSADA va relua testarea antidoping în luna mai

www.satuharapan.com
dopaj, doping

Agenţia antidoping din Rusia (RUSADA) a anunţat miercuri că va relua progresiv testele antidoping spre sfârşitul lunii mai, după ce a existat o pauză din cauza restricţiilor impuse de guvern pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus, relatează Reuters potrivit Agerpres.

Directorul general al RUSADA, Iuri Ganus, a precizat într-o conferinţă de presă online că agenţia a elaborat un plan de reluare a testelor antidoping, care au fost abandonate la sfârşitul lunii martie.

''Acum aşteptăm ultimele recomandări ale Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA/AMA). Vom începe activitatea de testare în ultimele zece zile ale lunii mai'', a precizaat Ganus.

Ofiţerii de control doping vor purta combinezoane de protecţie la reluarea testelor, pentru a se proteja pe ei înşişi şi pe sportivi, a adăugat Victoria Barinova, şeful departamentului de testare de la RUSADA.

Moscova şi alte regiuni din Rusia au fost declarate zone închise, pentru a stopa pandemia de Covid-19, virus care a infectat peste 165.000 de persoane în Rusia şi a provocat peste 1.500 decese.

RUSADA a fost suspendată în 2015, după ce AMA/WADA a descoperit probe ale unui dopaj în masă în rândul sportivilor ruşi.

Agenţia a fost reinstaurată în septembrie 2018, sub rezerva îndeplinirii unor condiţii, dar anul trecut RUSADA a fost declarată neconformă, după ce AMA/WADA a descoperit că laboratorul antidoping de la Moscova a manipulat datele pentru a ascunde testele pozitive ale unor sportivi.

Rusia a demarat un recurs la TAS prin care contestă suspendarea pe patru ani a participării sportivilor săi în competiţiile internaţionale majore sub steag propriu, din cauza alterării datelor de laborator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.