Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii afirmă că sunt deja în război cu SUA: 'Este vorba despre implicarea SUA în conflictul împotriva Rusiei'

drona

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că dronele americane aflate deasupra Mării Negre nu sunt în niciun caz angajate în asigurarea siguranței navelor și, de fapt, toate acestea demonstrează implicarea Washingtonului în conflictul împotriva Moscovei, informează Gazeta, relatează Rador.

Reprezentantul Kremlinului a făcut această declaraţie la postul de televiziune "Rossia-1". În opinia sa, astfel de incidente sunt extrem de periculoase. El a subliniat că, pe de altă parte, este evident cu ceea ce se ocupă dronele, iar misiunea lor nu este să asigure siguranța navigației în apele internaționale. "Ştim foarte bine acest lucru. Și, de fapt, este vorba despre implicarea directă a operatorilor acestor drone în conflict. Mai mult, împotriva noastră" - a declarat Peskov.

Context

Amintim că, pe 15 martie, Pentagonul a anunţat că avioane de luptă ruseşti Su-27 au interceptat o dronă americană MQ-9 Reaper pe cerul deasupra Mării Negre, iar unul dintre acestea a lovit drona cu o aripă, avariand elicea. Drept urmare, aceasta a trebuit să fie "scufundată forţat" de către americani.

Ulterior, coordonatorul de comunicații strategice de la Casa Albă, John Kirby, a declarat că SUA nu ar vrea ca Rusia să intre în posesia dronei americane de pe fundul mării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.