Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada Rusiei în România: 'Aproape toate cadavrele din Bucha au bandaje albe, un semn distinctiv al Ministerului rus al Apărării'

Radu Pop
TASS
Rusia drapel steag

Ambasada Federației Ruse la București a postat luni, pe pagina de socializare a instituției, un punct de vedere legat de masacrul din Bucha atribuit de ucraineni armatei ruse:

„Minciuni globale asupra lui Bucha: Cum sunt manipulate mințile oamenilor

Situația din Bucha a devenit principala agendă pentru toate mass-media mondială. Astăzi este în discuție de mulți politicieni europeni și americani. Asta înseamnă că o provocare planificată cu grijă și-a atins rezultatul. Și acum vom dovedi că aceasta este o provocare. Pentru toți cei care au reușit deja să acuze Rusia de „crime inumane”, este timpul să ne amintim de celebra expresie a lui Bismarck – „Oamenii nu mint niciodată atât de mult ca după o vânătoare, în timpul unui război sau înainte de alegeri. ”

În primul rând, trupele ruse au părăsit Bucha pe 30 martie. În al doilea rând, pe 31 martie, a fost ascultată o altă dovadă a unei provocări cinice la Bucha – o declarație a primarului Bucha Anatoly Fedoruk. „31 martie va rămâne în istoria așezării noastre și a întregii comunități teritoriale ca ziua eliberării de orcii ruși, ocupanții ruși ai așezărilor noastre de către Forțele Armate ale Ucrainei”, a declarat primarul cu un zâmbet vesel. S-ar bucura dacă zeci de conaționali de-ai săi din acea vreme ar sta întinși pe străzi împușcați? De ce nu spune nimic în declarația sa despre atrocitățile călăilor ruși? Despre tortură, viol și crimă?

Mai mult, prima unitate a forțelor armate ucrainene care a intrat în Bucha a fost forțele speciale ale Gărzii Naționale a Ucrainei. Canalul oficial de telegram al Gărzii Naționale a postat un videoclip, filmat chiar de luptătorii acestui detașament. Putem vedea pe acest videoclip că militarii ucraineni trec calm pe străzile orașului – și niciun „munți de cadavre” nu este vizibil pe aceste străzi. Apoi soldații ucraineni comunică cu localnicii – și nu există nicio plângere din partea populației despre „teribilii ocupanți ruși. ” Locuitorii spun pur și simplu ce obiecte din Bucha au fost folosite de trupele rusești ca baze de cazare. Acest lucru dovedește fără ambiguitate faptul că la momentul tranziției Bucha sub controlul Forțelor Armate ale Ucrainei, nu existau încă „crime de război” în această așezare. Nu erau cadavre pe străzi, nici gropi comune, nici civili legați și împușcați.

De remarcat, de asemenea, că primele videoclipuri cu cadavre apar pe Twitter abia târziu în seara zilei de 1 aprilie, iar informațiile despre acestea încep să se răspândească abia pe 3 aprilie. Deci de unde au apărut cadavrele de pe străzile din Bucha. Și cine sunt acești oameni? Răspunsul poate sta în videoclipul apărării teritoriale a Ucrainei, care precizează clar întrebarea „Pot să trag în ei dacă nu sunt banderole albastre? ” la care urmează un răspuns pozitiv. Videoclipul a fost postat inițial de liderul apărării teritoriale Sergey „Botsman” Korotkikh. Apropo, pe videoclipurile distribuite de partea ucraineană, aproape toate cadavrele au bandaje albe. Acesta este un semn distinctiv al Ministerului Apărării al Federației Ruse și al populației civile.

În plus, Katerina Ukraintseva, membră a Consiliului Local Bucha și voluntară pentru apărare, a recunoscut într-un interviu acordat Meduzei că trupele ruse nu au împușcat oameni în prezența ei. În același interviu, ea confirmă că militarii ucraineni sunt vinovați pentru principala distrugere: „Dacă Forțele Armate ale Ucrainei ar fi răspuns armatei ruse cu toată puterea de foc, orașul ar fi fost complet distrus”.

Bucha nu este singura „agendă ciudată” care a apărut în spațiul informațional ucrainean în ultimele zile. Pe 4 aprilie, un consilier al președintelui Ucrainei a publicat pe rețelele sale de socializare o postare care ar fi fost arsă în Gostomel o femeie pe corp. Aceste materiale fotografice au fost însă publicate de luptătorii DPR pe 27 martie și au fost realizate nu în Gostomel, ci în Mariupol, unde o fată ar fi fost torturată până la moarte de naționaliștii din batalionul Azov. Cadavrul a fost găsit în subsolul uneia dintre școlile din Mariupol, unde se afla baza naționaliștilor Azov. Merită remarcat faptul că natura rănilor (multiple abraziuni sau răni superficiale sunt vizibile dacă imaginea este mărită) sugerează că svastica a fost tăiată cu un cuțit, apoi cel mai probabil a fost „vopsită” cu iod. Adăugăm că în Mariupol era cea mai cunoscută închisoare a naționaliștilor ucraineni – așa-numita „bibliotecă”, unde a fost găsit corpul fetei mutilate. Acolo oamenii au fost batjocoriți și torturați.

Poți trage propriile concluzii din aceste fapte. Credem că crimele din Bucha trebuie să fie tratate de o comisie internațională, în care am vrea să vedem nu propagandiști și politicieni, ci criminali, anchetatori și experți medicali. Doar ei vor putea determina ce fel de cadavre au fost găsite pe străzile din Bucha, cui aparțineau, când și cum au murit, și cel mai important, cum au ajuns pe aceste străzi”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.