Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a anunţat un prim deces al unei bolnave contaminate cu noul coronavirus, o femeie în vârstă - moartă însă din altă cauză

WRGB
coronavirus

Rusia a anunţat joi un prim deces al unei bolnave contaminate cu noul coronavirus, o femeie în vârstă - moartă însă din altă cauză potrivit autorităţilor ruse, care numără în mod oficial în statisticile ruse 199 de cazuri, dar în continuare niciun deces, relatează AFP, anunță news.ro.

Iniţial, autorităţile sanitare din capitala rusă au anunţat că o pacientă în vârstă de 79 de ani, testată pozitiv cu noul coronavirus, a murit ”din cauza unei pneumonii”.

Spitalizată de la 13 martie, ea suferea de asemenea de diabet şi de hipertensiune arterială, a precizat această sursă într-un comunicat.

Citește și: Traian Berbeceanu atenționează: ‘Trebuie să ne îngrijoreze’ .

Într-un al doilea comunicat, difuzat după o autopsie a pacientei, autorităţile sanitare au corectat această informaţie şi au afirmat că ea nu a murit în mod direct din cauza unei pneumonii legate de coronavirus, ci din cauza unui ”cheag sangvin”.

În pofida faptului că ”analizele au confirmat, în timp ce se afla în viaţă, o infecţie cu coronavirus, pneumonia nu este cauza decesului, ci deplasarea unui cheag sangvin” în artera pulmonară, a anunţat Oleg Zairatianţ, un medic patolog de la Moscova, citat într-un comunicat.

”Niciun deces din cauza epidemiei coronavirusului nu a fost înregistrat”, a anunţat după aceea agenţia federală Rospotrebnadzor, însărcinată cu probleme sanitare, în ultimul său bilanţ, în care anunţă 52 de noi cazuri de contaminare în ţară în decurs de 24 de ore.

După ce şi-a exprimat regretul faţă de acest deces, primarul Moscovei Serghei Sobianin a precizat pe Twitter că femeie, în pofida contaminării cu covid-19, a murit din cauza unui ”cheag de sânge”.

Agenţia Rospotrebnadzor a mai anunţat joi că este obligatoriu ca toţi călătorii care sosesc în Rusia din străinătate să rămână la izolare, timp de două săptămâni, la domiciliu.

De la 5 martie, această măsură se aplica numai persoanelor care veneau din ţări puternic afectate de pandemie din Europa sau Asia.

Citește și: Scuza senatorului amendat pentru că a condus cu viteză: mergeam să îmi fac testul pentru COVID 19

Într-o reuniune guvernamentală transmisă în direct, premierul Mihail Mişustin le-a recomandat ruşilor ”să-şi limiteze contactele”.

”Mulţi încep acum să realizeze întreaga gravitate a situaţiei, însă nu există motive de panică”, a adăugat el.

”Avem (în Rusia) suficiente produse alimentare”, a anunţat el, adăugând că autorităţile vor face ”totul pentru ca raioanele magazinelor să nu fie goale”, după ce imagini cu rafturi goale au împânzit reţele de socializare în ultimele zile în Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.