Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a atacat Odesa cu super-rachetele Onyx: sunt cel mai greu de interceptat și zboară cu mare viteză

SPUTNIK
rachete kinjal

Rusia a atacat Odesa cu super-rachetele Onyx: sunt cel mai greu de interceptat și zboară cu mare viteză

Forţele ruse au atacat miercuri infrastructuri agricole din regiunea Odesa, în sudul Ucrainei, cu rachete supersonice Onyx, potrivit şefului administraţiei militare din zonă, Oleg Kiper, citat de EFE, informează Agerpres.

Onyx este una dintre rachetele de fabricaţie rusă cel mai greu de interceptat, întrucât zboară cu mare viteză la o altitudine mică.

"După atacul masiv cu drone din cursul nopţii trecute asupra Odesei, teroriştii au lovit regiunea cu rachete în cursul dimineţii", a indicat Kiper pe contul său de Telegram.

Context

Rusia a lansat în noaptea de marţi spre miercuri aproximativ 20 de drone iraniene Shahed care au fost aproape în totalitate doborâte de Ucraina în sudul ţării, a anunţat Kievul.

Agenţia de presă Unian a transmis că peste 50 de imobile de locuit au rămas fără încălzire în urma atacului cu drone.

Şeful administraţiei militare din regiune, Oleg Kiper, a precizat ulterior că 58 de imobile de locuit din Odesa nu au deloc agent termic din cauza unei avarii survenite la reţeaua de termoficare în urma atacului. El a comunicat despre un bloc cu cinci etaje avariat şi trei civili răniţi, între care un bărbat spitalizat.

Lângă această clădire nu se află niciun fel de obiectiv militar, a afirmat responsabilul ucrainean, subliniind că inamicul "terorizează populaţia civilă".

În acelaşi timp, Oleg Kiper a explicat, fără a preciza numărul de Onyx utilizate în atacul din cursul dimineţii, că ţinta rachetelor au fost întreprinderi agricole din două districte diferite din regiunea Odesa.

Regiunea Odesa a fost vizată aproape zilnic în vară de atacuri ruseşti, care au ţintit infrastructuri agricole şi porturilor sale, unde cerealele figurează printre principalele exporturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.