Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a cerut Moldovei reținere față de ajutorul militar din Occident

rusia moldova ue

Rusia îndeamnă Moldova să adopte o abordare echilibrată în ceea ce priveşte primirea asistenţei militare din partea Occidentului, deoarece aceasta nu contribuie la întărirea securităţii republicii.

Potrivit Infotag, cu referire la presa rusă, directorul adjunct al departamentului de informaţii şi presă al Ministerului de Externe al Rusiei Aleksei Zaiţev a declarat acest lucru miercuri, transmite Știri.md.

"Încă o dată, facem apel la partea moldovenească să abordeze cu reţinere asistenţa militară din Occident, care, după cum arată experienţa istorică, urmăreşte obiective care sunt foarte departe de sarcinile de menţinere a păcii şi stabilităţii", a spus el.

Potrivit acestuia, "este puţin probabil ca pomparea de către NATO cu arme care subminează statutul de neutralitate al Moldovei să contribuie la întărirea securităţii acesteia, să creeze o atmosferă favorabilă progresului în negocierile privind reglementarea transnistreană".

Diplomatul a atras atenţia asupra faptului că recenta decizie a Consiliului UE de a aloca 40 de milioane de euro prin Fondul european pentru pace pentru creşterea capacităţii de apărare a Moldovei, împreună cu cele 7 milioane de euro deja alocate în decembrie 2021, este comparabil cu un buget militar anual al ministerului apărării al Moldovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.