Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a comis un atac care a avut drept rezultat moartea unui cetăţean britanic

www.rt.com
atac scoala Rusia

Rusia a comis un atac care a avut drept rezultat moartea unui cetăţean britanic, a declarat luni ministrul britanic al apărării Gavin Williamson, ce a făcut astfel o legătură între Moscova şi femeia de 44 de ani decedată duminică după ce a fost otrăvită cu agentul neurotoxic Noviciok, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Williamson a fost întrebat în parlamentul britanic în legătură cu ameninţarea cu care se confruntă populaţia din Marea Britanie după moartea lui Dawn Sturgess, ce fusese contaminată cu Noviciok. 

''Realitatea simplă este aceea că Rusia a comis un atac pe teritoriul britanic, soldat cu moartea unui cetăţean britanic. Acest lucru este ceva care, cred, va fi condamnat de restul lumii alături de noi'', a spus oficialul britanic.

Citește și: Emmanuel Macron: 'Republica nu are nici un motiv să fie în dificultate cu islamul'

Poliţia britanică a anunţat că Sturgess a manipulat un obiect contaminat cu Noviciok, la Amesbury, localitate situată la 13 kilometri de oraşul Salisbury, unde în luna martie au fost contaminaţi cu acelaşi agent toxic fostul spion rus Serghei Skripal şi fiica sa Iulia. 

Londra a acuzat Rusia pentru otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei sale, dar Moscova a negat orice eventuală implicare în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.