Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a crescut exporturile de gaze naturale lichefiate către Europa cu 20% în 2022

energyintel.brightspotcdn.com
gaze-ue

Rusia a furnizat Europei aproximativ 17 milioane de tone de gaze naturale lichefiate (GNL) anul trecut, în creștere cu aproximativ 20% față de volumele din 2021, au arătat marți datele Refinitiv Eikon, compensând parțial o scădere abruptă a exporturilor de gaze rusești prin conducte, anunță portnews.ru.

Europa a stimulat importurile de GNL maritim - gaz transportat sub formă lichidă la minus 160 de grade Celsius (minus 256 de grade Fahrenheit) - pe fondul reducerii livrărilor de gaze prin conducte din Rusia din cauza unei crize politice profunde din cauza Ucrainei.

În același timp, Rusia și-a majorat exporturile totale de GNL în 2022 cu 8,6%, până la aproximativ 33 de milioane de tone (circa 45 de miliarde de metri cubi), din care mai mult de jumătate a fost trimisă în Europa, arată datele Refinitiv Eikon.

Cel mai mare producător de GNL din Rusia, Novatek, a asigurat cea mai mare parte a livrărilor, după ce a expediat 20,8 milioane de tone de la proiectul Yamal LNG din Arctica și 700.000 de tone de la Kriogaz-Vysotsk de la Marea Baltică, potrivit Refinitiv Eikon.

Proiectul Sakhalin-2, condus de Gazprom în partea de Pacific a Rusiei, și-a mărit livrările de GNL cu 11%, până la 11,2 milioane de tone în 2022.

Gazprom și Novatek nu au răspuns la solicitările de comentarii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.