Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a decis să le ofere trecere liberă rebelilor din Ghouta

The News Unlimited
Ghouta Orientala

Armata rusă a oferit trecere liberă rebelilor din enclava Ghouta de est de lângă Damasc, propunându-le să predea forţelor guvernamentale siriene ultimul bastion al rezistenţei, informează Reuters. Ministerul rus al apărării a anunţat că rebelii pot părăsi zona împreună cu familiile şi cu armamentul personal, printr-un coridor sigur. "Centrul Rus pentru Reconciliere garantează imunitatea tuturor luptătorilor rebeli care se hotărăsc să părăsească Ghouta de este cu armamentul personal, însoţiţi de familiile lor. Se vor asigura vehicule şi întregul traseu va fi păzit", precizează un comunicat al ministerului, conform Agerpres.

Propunerea rusă nu precizează unde pot merge rebelii. După acorduri de evacuare similare în alte zone, insurgenţii au ajuns în teritorii controlate de opoziţie din nord-estul Siriei, în apropierea frontierei cu Turcia. Wael Alwan, purtător de cuvânt al Failaq al-Rahman, una din cele mai importante grupări rebele din Ghouta, a declarat la Istanbul că "Rusia insistă asupra escaladării militare şi a impunerii mutării forţate" a populaţiei, ceea ce constitue "o crimă".

Armata siriană şi grupările aliate continuă să câştige teren în ofensiva din Ghouta, menţionează agenţia citată. Până acum, regimul de la Damasc a recucerit de la rebeli mai mult de o treime din teritoriul suburban şi agricol de lângă capitală. Bombardamentele care au precedat operaţiunea terestră s-au soldat cu moartea a sute de civili. Potrivit ONU, în Ghouta de est sunt blocaţi aproximativ 400.000 de oameni, care se confruntă cu penurii de alimente şi medicamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.