Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a decis suspendarea prezenţei diplomatice din Yemen, din motive de securitate

twitter.com
yemen

Rusia şi-a suspendat prezenţa diplomatică în Yemen, din motive de securitate, această ţară fiind marcată de o nouă intensificare a luptelor, a anunţat marţi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată agenţiile ruse de presă, preluate de Reuters, AFP şi DPA. "Dată fiind situaţia din (capitala) Sanaa, a fost luată decizia de a suspenda prezenţa diplomatică rusă în Yemen. Personalul ambasadei ruse a părăsit ţara", a declarat ea, conform Agerpres.

Ambasadorul şi unii diplomaţi ruşi din Yemen vor lucra temporar din capitala Arabiei Saudite, Riad, a mai precizat Ministerul rus de Externe. În conflictul din Yemen se confruntă rebelii houthi - sprijiniţi de Iran şi care controlează de la sfârşitul lui 2014 capitala Sanaa - cu tabăra preşedintelui Abd Rabbuh Mansur Hadi, susţinut de o coaliţie comandată de Arabia Saudită.

Rebelii sprijiniţi de Iran l-au ucis săptămâna trecută pe fostul preşedinte Ali Abdullah Saleh, un fost aliat, după ce acesta a trecut de partea coaliţiei conduse de Arabia Saudită. Conform ONU, Yemenul este pradă "celei mai grave crize umanitare din lume". În total, 17 milioane de persoane au nevoie de ajutoare alimentare, dintre care şapte milioane riscă foametea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.