Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a declanșat nebunia! Va fabrica în 2024 mai mult armament ca toate statele NATO la un loc

euractiv.com
putin soigu

Rusia va trebui să-şi mărească arsenalul de rachete pentru a descuraja Occidentul, în contextul în care Moscova este acum în confruntare deschisă cu SUA şi aliaţii lor, a declarat luni un diplomat rus, relatează Reuters. Invazia lui Vladimir Putin din 2022 din Ucraina a dus la cea mai mare deteriorare a relaţiilor dintre Rusia şi Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962, potrivit unor diplomaţi ruşi şi americani.

Rusia şi-a intensificat producţia de armament şi SUA estimează că va fabrica în acest an mai multă artilerie decât toate cele 32 de state membre ale NATO împreună.

"Suntem acum într-un stadiu de confruntare deschisă care, sper eu, nu va duce la un conflict armat direct", a declarat trimisul diplomatic Grigori Maşkov pentru agenţia rusă RIA.

În consecinţă, a spus Maşkov, va fi necesar să fie făcuţi "noi paşi pentru a întări capacitatea de apărare a ţării, inclusiv mărirea arsenalului de rachete, pentru a descuraja orice potenţial duşman să testeze puterea Rusiei".

Grigori Maşkov a spus că Rusia face deja mult în domeniu dar că este necesar să se facă şi mai mult, având în vedere ameninţarea în creştere din Occident şi progresele tehnologice în majoritatea tipurilor de rachete, de la tactice la intercontinentale.

Rusia va cheltui 7,1% din PIB pentru Armată

Potrivit Institutului internaţional de cercetare pentru pace de la Stockholm, Rusia intenţionează să cheltuiască 7,1% din PIB pentru dotarea armatei, respectiv peste o treime din cheltuielile guvernamentale din 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.