Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a furnizat Statelor Unite un volum record de petrol

Pixabay
sonda petrol

În martie 2021, Rusia a furnizat Statelor Unite un volum record de petrol și produse petroliere, începând din 2009, anunță Administrația informațiilor energetice a Departamentului pentru Energie al SUA.

Astfel, volumul exporturilor, în luna martie, a crescut de 1,8 ori față de februarie, ajungând la 22.938 milioane de barili. Recordul anterior a fost stabilit în 2009, când volumul aprovizionărilor rusești către Statele Unite se ridica la 23.484 milioane de barili.

Anterior, Izvestia a scris că Rusia, în 2021, ar putea câștiga mai mult de 9 miliarde de dolari din aprovizionarea cu petrol a Statelor Unite. Atunci, analiștii au prezis că aprovizionarea cu petrol și produse petroliere din Rusia către Statele Unite ar putea crește cu 5%. Experții au precizat că, anul trecut, Federația Rusă a furnizat Statelor Unite 196,9 milioane de barili, iar pentru anul în curs, acest volum ar putea crește cu 10 milioane de barili.

În ianuarie, Rusia s-a clasat pe locul trei în ceea ce privește exporturile de petrol și produse petroliere către Statele Unite, furnizând 20,1 milioane de barili de combustibil. Exporturile de petrol și produse petroliere rusești către Statele Unite, în ianuarie, au crescut cu 7,9% față de aceeași perioadă din 2020, doar livrările de petrol crescând doar cu 6,4%.

În ianuarie, Statele Unite au importat 179,28 milioane de barili de petrol, adică cu 2,19 milioane de barili mai mult decât în decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.