Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a informat Israelul înainte de a lansa loviturile aeriene în Siria (oficial israelian)

siria

Rusia a informat înainte Israelul că se pregăteşte să lanseze lovituri aeriene în Siria, ţară vecină Israelului, a declarat miercuri un oficial israelian sub acoperirea anonimatului, relatează AFP. 

Aviaţia rusă a lansat miercuri primele sale bombardamente în Siria, procedând la 'lovituri precise' şi distrugând în special 'echipamente militare', mijloace de comunicare şi 'depozite de arme şi muniţii' ale organizaţiei Statul Islamic, a informat Ministerul rus al Apărării. 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin la Moscova la 21 septembrie. Guvernul israelian a informat atunci că cele două ţări au convenit asupra unui mecanism de coordonare a acţiunilor militare în Siria pentru a evita eventuale 'neînţelegeri'. 

Israelul intenţionează să stea departe de conflictul sirian, apărându-şi în acelaşi timp interesele. Potrivit unor surse străine, Israelul a lansat el însuşi mai multe lovituri aeriene în Siria din 2013, în special împotriva transporturilor de arme destinate grupării Hezbollah, duşman al Israelului, care luptă în Siria alături de forţele regimului Bashar al-Assad. Aceste raiduri nu au fost confirmate oficial de partea israeliană.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.