Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a înregistrat aproape 9.000 de cazuri de COVID-19 într-o singură zi

SANADOR
testare covid

Rusia a înregistrat joi aproape 9.000 de cazuri de coronavirus pentru a doua zi consecutiv, ceea ce înseamnă o creştere de peste 460 faţă de cifrele raportate cu o zi în urmă, potrivit datelor furnizate de autorităţile sanitare ruse, relatează EFE.

În ultimele 24 de ore în întreaga ţară au fost depistate în total 8.945 de cazuri de COVID-19 şi s-au înregistrat 169 de decese provocate de această boală, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Nicușor Dan, despre procesele intentate Primăriei: Voi ieşi din incompatibilitate prin renunţarea la poziţia în asociaţie

Un procent de 27,1 % dintre cazurile noi nu prezintă simptome clinice, potrivit unui comunicat al cabinetului de criză pentru gestionarea pandemiei de coronavirus.

Moscova, principalul focar de infecţie al ţării, a înregistrat joi 2.424 de noi contagieri, cea mai mare cifră de cazuri zilnice din ultimele patru zile.

Cu 1.185.231 de cazuri, Rusia ocupă locul patru în lume în ceea ce priveşte numărul contagierilor, după SUA, India şi Brazilia, totalizând 20.891 decese de COVID-19.

Cazurile de coronavirus au început să crească în Rusia la mijlocul lunii septembrie, o tendinţă care s-a evidenţiat mai ales la Moscova, unde în timpul lunilor de vară s-au înregistrat în jur de 600 de cazuri zilnice.

Citește și: Gabriela Firea face noi acuzații: A fost un plan foarte bine pus la punct! S-au gandit la un plan diabolic

Marţi, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat închiderea şcolilor din capitala rusă pentru o perioadă de două săptămâni, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

Autorităţile ruse au avertizat cetăţenii că, dacă nu vor să fie reimpuse restricţiile din primăvara trecută, cu izolare generală şi reducere a deplasărilor, atunci trebuie să respecte conştiincioşi "toate exigenţele sanitare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.